Pressechef forsvarer Trumps kontroversielle kirkebesøg: Sammenligner ham med Churchill

Præsidenten har sendt et vigtigt signal til det amerikanske folk, siger hans pressesekretær.

Det gik voldsomt for sig, da sikkerhedsfolk mandag aften ryddede området omkring Det Hvide Hus.

Her blev både demonstranter og journalister tvunget tilbage af amerikanske sikkerhedsstyrker.

Kort efter besøgte præsident Trump en kirke i området, der var blevet udsat for hærværk under den seneste tids voldsomme protester i den amerikanske hovedstad.

Ifølge Det Hvide Hus blev demonstranterne ikke fjernet på grund af præsidentens besøg, men fordi justitsminister William Barr havde bedt om at få udvidet sikkerhedszonen omkring Det Hvide Hus.

Præsidentens pressesekretær, Kayleigh McEnany, siger, at demonstranterne nægtede at følge gentagne anvisninger om at forlade området, og at politiet blev mødt af kasteskyts.

Ved en pressekonference i aftes sammenlignede hun præsidentens gåtur med den britiske premierminister Winston Churchills gåture i London efter bombningerne under Anden Verdenskrig.

- Præsidenten ville sende et meget kraftigt budskab om, at vi ikke lader os kue af plyndring, oprør og afbrænding, lød det fra pressesekretæren.

Omvendt har kritikere beskyldt præsidenten for at rydde en fredelig demonstration, så han kunne få taget billeder foran kirken.

Den tidligere forsvarsminister James Mattis beskylder ligefrem præsidenten for at have brugt militærfolk til at krænke amerikaneres forfatningssikrede rettigheder for at foretage en "bizar" fotoseance.

Efter præsidentens gåtur i området lagde Det Hvide Hus denne video på sin twitterprofil:

Ugens udgave af DR's podcast Stjerner og Striber omhandler de voldsomme uroligheder i USA. Her kan du høre ugens afsnit: USA i Flammer.