Presset stiger på lederen af Sveriges største oppositionsparti

Både Moderaternes kommunalpolitikere og ungdomsafdeling opfordrer Anna Kinberg Batra til at gå af.

Anna Kinberg Batra har været leder af Moderaterne siden 2015, da hun overtog posten fra tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Får Sveriges største oppositionsparti en ny leder her højst et år før valget? Det spørgsmål stiller svenskerne sig.

For nu kræver lokalpolitikere fra partiet Moderaterne i to vigtige svenske områder, at leder Anna Kinberg Batra går af - blandt andet, fordi partiet rasler ned i meningsmålingerne.

- Vi mister tilslutning og er nede på historisk dårlige tal - tal, vi ikke har set i 30 år. Det påpeger talsmand for Moderaternes måske mest indflydelsesrige lokalpolitikere, nemlig hovedstaden Stockholm, Kjell Jansson.

Ungdomspolitikere presser også på

Også i regionen Dalarna i det centrale Sverige forlanger medlemmerne en ny leder. Og nu forlanger Moderaternes ungdomspolitikere også, at formanden trækker sig.

- Vælgernes tillid til hendes person er fuldstændig kollapset - vi har brug for en ny partileder, siger formand for de unge moderater, Benjamin Dousa.

Trodsig leder

Partiet står i en ny meningsmåling til godt 15 procent af svenskernes stemmer - mod de godt 23 procent, partiet fik ved sidste valg for tre år siden. Partilederen har til gengæld stadig støtte blandt en del af Sveriges lokalpolitikere.

- Jeg har ingen planer om at gå - jeg kan lede os hele vejen og erstatte statsministeren, sagde Anna Kinberg Batra onsdag på en pressekonference.

Facebook
Twitter