Prins Andrew om forhold til anklaget milliardær: 'Jeg har svigtet'

Hertugen af York fortæller for første gang om sit forhold til Jeffrey Epstein.

Prins Andrew benægter ethvert kendskab til kvinde, som hævder, at hun blev tvunget til at have sex med prinsen. (Foto: POOL New © Scanpix)

Som medlem af det britiske kongehus har prins Andrew - søn af dronning Elizabeth 2. - svigtet sin rolle.

Det indrømmer den 59-årige hertug af York i et interview med BBC, hvor han for første gang taler om sit forhold til den stenrige finansmand Jeffrey Epstein.

Jeffrey Epstein begik selvmord for mere end tre måneder siden, hvor han sad varetægtsfængslet mistænkt for adskillige overgreb og handel med kvinder.

Blandt Epsteins venner var prins Andrew, som blandt andet er blevet sat i forbindelse med et af milliardærens formodede ofre.

Prinsen har dog indtil i dag holdt sig tavs om sit forhold til Epstein bortset fra en officiel pressemeddelelse sendt fra kongehuset. Nu sender BBC så et længere interview, som de sent i aftes lagde et klip ud fra.

Jeffrey Epstein afbilledet under et retsmøde. (Foto: STRINGER © © Scanpix)

Benægter sex med mindreårig

Her fortæller prinsen, at han særligt fortryder, at han bevarede kontakten med Epstein, selv om finansmanden i 2008 indgik et forlig i en rufferisag om prostitution af en pige under 18 år. Det kostede Jeffrey Epstein 13 måneder i fængsel.

- Jeg slår mig selv over det dagligt, fordi det ikke er sådan, man bør opføre sig som medlem af den royale familie, og vi prøver at opretholde de højeste standarder. Der har jeg svigtet - så simpelt er det, siger prins Andrew.

Prinsen bliver også spurgt ind til nogle retsdokumenter fra 2015, hvor et af Epsteins formodede ofre - Virginia Roberts - fortæller, at hun blev tvunget til at have sex med den 59-årige prins tre gange mellem 1999 og 2012. I 1999 var hun 17 år.

- Jeg har ingen erindring om nogen sinde at have mødt denne kvinde - overhovedet ikke, svarer prins Andrew.

Da intervieweren gentager spørgsmålet, om han kender kvinden, svarer prins Andrew med et ord.

- Nej.