Prins Harry er udsendt i Afghanistan

Nummer tre i den britiske arverækkefølge til tronen kæmper mod Taliban i Helmand.

Nummer tre i den britiske arverækkefølge til tronen kæmper mod Taliban i Helmand. (Foto: AFP © Scanpix)

Storbritanniens prins Harry er blevet udstationeret i Afghanistan i fire måneder, hvor han skal deltage i kampen mod Taliban som helikopterpilot.

Den 27-årige prins ankom torsdag aften til den vigtigste britiske base i Afghanistan, Camp Bastion i Helmand, hvor også cirka halvdelen af de omtrent 600 udsendte danske soldater opholder sig.

Anden gang

Det er anden gang, at prins Harry udsendes til Afghanistan. Han tilbragte 10 måneder i Helmand provinsen i 2007 og 2008, men blev kaldt hjem, efter at medier rapporterede om hans hemmelige udstationering.

Kaptajn Wales, som han kaldes i militæret, ankom sammen med 200 andre mand fra 662. eskadrille, 3. Regiment, Army Air Corps.

Vanskeligt job

En ledende officer fra flåden, Jock Gordon, siger, at "prinsen vil blive indsat i et krævende og vanskeligt job."

- Jeg beder til, at han får lov til at udføre sine pligter og får mulighed for at fokusere på at yde støtte til koalitionsstyrkerne på landjorden.

Udstationeringen kommer på et belejligt tidspunkt for prinsen, som for nylig vakte opsigt ved at blive fotograferet nøgen i færd med et slags strip-billard i Las Vegas.

Planlagt i måneder

Men hans udstationering har været planlagt i måneder, siger forsvarsministeriet.

Prins Harry inspicerede fredag den Apache helikopter, som han formentligt skal flyve inden for få dage. Kort derefter vil han komme til deltage i kampe mod Taliban.

Apachen er en af verdens mest avancerede kamphelikoptere.

Prinsen er den yngste af prins Charles og afdøde Dianas to sønner.

Kaldt hjem

Da prins Harry var udstationeret senest i Helmandprovinsen, var han blandt de soldater, der havde til opgave at tilkalde fly og fortælle piloterne, hvor de skulle skyde for at ramme fjenden.

Imidlertid blev han hurtigt kaldt hjem igen, da medier fik nys om hans udstationering og begyndte at skrive om det. Siden er han blevet uddannet som co-pilot på kamphelikopteren Apache, og netop det har faktisk naget prinsen.

- Alle folk siger: Han er blevet uddannet, men han kommer aldrig til at drage i krig og komme ud til frontlinjen, udtalte prins Harry for nylig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk