Prins Harry og Meghan opgiver 'Royal Sussex'-brand

Harry og Meghan vil stoppe med brugen af ordet 'royal' i deres fælles brand.

Prins Harry og Hertuginde Meghan må finde et nyt navn til det brand, der skal blive deres livsværk uden for det britiske kongehus. (Foto: COURTNEY AFRICA © Scanpix)

- Vi træder tilbage fra rollen som 'fremtrædende' medlemmer af den kongelige familie og vil arbejde på at blive økonomisk uafhængige, samtidig med at vi stadig fuldt ud vil støtte Hendes Majestæt Dronningen, lød det i en udtalelse fra prins Harry og hertuginde Meghan tidligere på året.

Men den måde, de planlagde at blive økonomisk uafhængige på, var blandt andet ved at etablere et personligt brand under navnet "Sussex Royal". Men man kan ikke kalde sig royal, når man ikke længere er kongelig.

Derfor vil parret ikke længere bruge ordet "royal" i deres branding og markedsføring, oplyser en talsperson for parret.

Parret vil i løbet af foråret ændre navnet på deres fond 'Sussex Royal Foundation", ligesom de også har trukket en ansøgning om varemærkebeskyttelse på navnet 'Sussex Royal' tilbage.

Hvad der skal ske med parrets nyetablerede hjemmeside, sussexroyal.com, er endnu uvist.

'Megxit'

Parret har sagt, at de ønsker at finde 'en ny, progressiv rolle', så de kan pendle mellem Storbritannien, Canada og USA, hvor Meghan Markle er født og havde en tv-karriere, inden hun blev gift ind i det britiske kongehus.

Som tronfølger stod Harry bag faderen prins Charles, sin bror William og også dennes børn, George, Charlotte og Louis. Samtidig har prins Harry og hertuginde Meghan fået sønnen Archie.

Det blev spået, at Harry og Meghan skulle være med til at modernisere det britiske kongehus som nye, yngre rollemodeller. Men især hertuginden har i høj grad følt sig forfulgt af den britiske presse, som blandt andet har offentliggjort et meget privat brev til hendes far.

Hertuginde Meghans valg af blomsterbuket har blandt andet været i mediernes søgelys. (Foto: pool © Scanpix)

Prins Harry blev rådet til at lade sagen fare, men valgte i strid med kongehusets rådgivere at lægge sag an mod de tabloidmedier, der havde offentliggjort brevet. Og herfra var vejen brolagt til det, der siden har ført til "Megxit", som de britiske medier hurtigt døbte parrets beslutning.

Harry og Meghan eller hertugen og hertuginden af Sussex trækker sig formelt fra kongelige pligter den 31. marts i år.