Prinsesse og militærchef vil være thailandsk premierminister

Thailands 67-årige prinsesse og lederen af landets militærjunta skal dyste i valgkamp.

Det thailandske parti Thai Raksa Charts leder, Preechapol Pongpanich, viser et billede af prinsesse Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi. (Foto: ATHIT PERAWONGMETHA © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Den thailandske konges søster og lederen af den thailandske militærjunta stiller begge op til posten som premierminister i Thailand, skriver Reuters.

Valget afholdes 24. marts, og det er første valg i landet, siden et kup i 2014 afsatte den demokratisk valgte regering.

Kuppet blev anført af militærjuntaens leder, Prayut Chan-o-cha, der efterfølgende udnævnte sig selv som landets premierminister.

I den kommende valgkamp skal han dyste mod den 67-årige prinsesse, Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi.

Hun er udpeget som spidskandidat for partiet Thai Raska Chart, der er loyalt over for den tidligere afsatte premierminister Thaksin Shinawatra.

Med nomineringen bryder hun med en mangeårig tradition om, at medlemmer af den royale familie skal holde sig ude af politik.

Prinsessen mistede officielt sin kongelige titel, da hun i 1972 blev gift med en amerikansk statsborger. I slutningen af 1990'erne vendte hun tilbage til Thailand efter en skilsmisse.

Selv om hun aldrig formelt har fået sin titel tilbage, bliver hun anset som kongelig i det thailandske samfund.

Juntalederen, Prayut Chan-o-cha, stiller op for partiet Phalang Pracharat, der sympatiserer med landets militær.

Thailands valgkommission skal fredag 15. februar godkende de nominerede kandidater til posten som premierminister, før de officielt kan stille op.

/ritzau/

Facebook
Twitter