Pro-russere: Hvorfor fanden fløj de her - der er jo krig

Lydoptagelse afslører angiveligt, at russiske separatister erkender nedskydning af fly fra Malaysian Airlines.

Den ukrainske sikkerhedstjeneste SBU har offentliggjort tre lydoptagelser, hvor man angiveligt kan høre russiske separatister tale om, at de har skudt det malaysiske rutefly MH17 ned.

Flyet blev ifølge den amerikanske regering ramt af et jord-til-luft missil og styrtede ned i den borgerkrigsramte Donetsk-region i Ukraine. Alle 295 personer ombord omkom.

Nyhedsbureauet Associated Press har oversat optagelserne fra russisk til engelsk, og herunder kan du læse de tre samtaler oversat til dansk. Det har ikke været muligt for DR Nyheder at få bekræftet, om optagelserne er ægte.

Første lydoptagelse

I den første lydoptagelse ringer Igor Bezler, der er en oberstløjtnant i den russiske hær tilknyttet militsen i Donetsk, i går klokken 16.40 - 20 minutter efter flystyrtet - til den russiske hærs hovedkvarter.

Oberst Vasili Geranin, der er tilknyttet efterretningsdivisionen i den russiske hærs hovedkvarter, befandt sig i den anden ende af røret.

Igor Bezler: Vi har lige skudt et fly ned. Det var fra Minera-gruppen. Det faldt ned på den anden side af Donetsk.

Vasili Geranin: Piloterne? Hvor er piloterne?

Bezler: Vi er taget af sted for at lede efter flyet og fotografere det. En røgsøjle er stadig synlig.

Geranin: Hvor mange minutter siden?

Bezler: Cirka 30 minutter.

Anden lydoptagelse

I den anden lydoptagelse er det gået op for separatisterne, at de ikke har nedskudt et fjendtligt fly, men derimod et civilt passagerfly.

Samtalen fandt sted mellem to separatistledere, hvor den ene går under navnet "Majoren", som rapporterede fra nedstyrtningsstedet, og den anden går under navnet "Grækeren".

Grækeren: Ja, major...

Majoren: Det er folkene fra Tjernukin, som skød flyet ned. Fra Tjernukin-vejspærringen. Altså kosakkerne, som har base i Tjernukin.

Majoren: Flyet faldt fra hinanden i luften. Over Petropavlovskaja-mineområdet. Den første "200" ("200" er kode for et lig, red.). Vi har fundet den første "200". Det er en civilperson. Grækeren: Hvad foregår der hos jer?

Majoren: Altså, vi er 100 procent sikker på, at det er et civilfly.

Grækeren: Er der mange mennesker der?

Majoren: Fuck! Vragresterne faldt ned i folks baghaver.

Grækeren: Hvilket slags fly?

Majoren: Det kan jeg ikke sige endnu. Jeg har ikke været tæt på det store vrag. Nu er jeg på det sted, hvor de første lig faldt ned. Der er vragdele efter sikkerhedsseler, sæder og lig.

Grækeren: Er der nogen våben?

Majoren: Ingenting overhovedet. Der er kun civile ting, medicinalartikler, håndklæder, toiletpapir…

Grækeren: Er der identifikationspapirer?

Majoren: Ja. Et der tilhører en studerende fra Indonesien. Fra et universitet i Thompson.

Tredje optagelse

I den tredje lydoptagelse talte kosak-lederen Nikolaj Kotsitsin med en lokal militsleder. De forsøgte at finde en forklaring for nedskydningen af civilflyet.

Militsleder: Angående det fly, som blev skudt ned ved Gabov. Der lader til at være et passagerfly. Der er masser af lig af kvinder og børn. Kosakkerne er derude for at se på det. De siger på TV, at det er et ukrainsk AN-26 transportfly, men der står 'Malaysia Airlines' på flyet. Hvad foretog det sig over Ukraines territorium?

Kotsitsin: Det må have været fyldt med spioner. Hvorfor fanden fløj de her? Der er krig.

Se og hør de tre lydoptagelserne med engelsk oversættelse i videoen i toppen af artiklen. Lydoptagelserne er lagt ud af de ukrainske myndigheder. DR Nyheder har ikke selv kunnet verificere lydoptagelserne eller de navne, der bliver vist på optagelserne.

Facebook
Twitter