Profet: Jordens undergang er udsat til 2019

En asteroide er vej med retning mod jorden. Selvom den vil passere jordkloden i stor afstand i februar 2019 mener nogle, at den er næste tegn på undergang.

En asteroide er vej med retning mod jorden. Den vil passere jordkloden i 10.000 kilometers afstand i februar 2019 - og den er nu næste tegn på undergang, mener nogle. (Foto: © stock.xchng)

Dommedag udeblev som bekendt 21. december. Og siden har de mest højrøstede dommedagsprofeter været bemærkelsesværdigt tavse, skriver Kristeligt Dagblad.

Men selvom dommedag ikke blev til noget, har det ikke taget modet fra de såkaldte "preppers" - de tusinder af især amerikanere, der forbereder sig på at overleve en eller anden katastrofe på et eller andet tidspunkt.

- Dommedag udeblev. Men preppers forbereder sig på afslutningen på verden - som vi kender den. Det kan være at miste sit job, en cyklon, et jordskælv eller et asteroidenedfald, skriver American Preppers Network (Amerikanske Preppers Netværk) på sin hjemmeside.

Asteroide på vej

Og netop en asteroide skulle være på vej mod jorden. Der er dog forskellige syn på, hvor tæt den såkaldte 2002 NT7 vil passere jordkloden i februar 2019. American Preppers Network angiver en afstand på 10.000 kilometer, mens den amerikanske rumfartsorganisation NASA vurderer afstanden til omkring 61 millioner kilometer. Derfor skal man være endog meget optimistisk, hvis man tror på jordens undergang.

En ny dommedagsprofet, amerikaneren David Montaigne, hævder dog i bogen End Times and 2019 (Verdens Ende og 2019), at Maya-kalenderens afslutning den 21. december 2012 markerer indledningen på en syvårig periode, der leder op til dommedag i december 2019.

Det unge franske par i Poissy nær Paris, der vandt et atombeskyttelsesrum i beton, udloddet af tv-stationen National Geographic Channel som led i et reklamefremstød, kan derfor bare gemme gevinsten til næste gang, dommedag står for døren.

/DR Nyheder/