Prorussere: Vi udleverer alle lig og sorte bokse

En leder af separatister i Østukraine siger, at de vil udlevere de sorte bokse og alle fundne lig, når internationale myndigheder ankommer.

De 196 fundne lig fra flystyrtet over Ukraine er anbragt i fem køle-togvogne, og en separatist-leder siger, at de bliver udleveret til de internationale luftfartsmyndigheder, når de kommer til området. (Foto: © Robert Ghement, Scanpix)

De prorussiske separatister har de såkaldte sorte bokse fra det nedskudte malaysiske fly MH17, der styrtede ned i Ukraine torsdag med 298 mennesker ombord.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det siger separatistlederen Alexander Borodai, der også siger, at ligene bliver udleveret til de internationale luftfartsmyndigheder, International Civil Aviation Organization.

Han siger også, at de lig, der er fundet efter ulykken vil blive i køle-togvognene i byen Torez til luftfartsmyndighederne ankommer.

Søndag var det stadig uklart, om seperatisterne og regeringen i Kijev arbejder sammen eller modarbejder hinanden i forhold til at få ligene samlet. Ifølge reportere på stedet virkede det også uklart for talsmænd fra begge sider.

Venter på eksperter

Separatistleder Alexander Borodai siger, at han venter på 12 eksperter fra Malaysia, før han vil udlevere ligene.

- Ligene skal ingen steder, før eksperterne er ankommet, siger Borodai.

Flere i det internationale samfund har reageret skarpt på billeder og historier om, hvordan ligene fra flyet MH17 bliver behandlet, ligesom de er bange for bevismaterialet på stedet.

/DR Nyheder/AP/