Prosyrere bag angrebet i Libanon

Libanesiske politikere antyder, at det er prosyrere, der stod bag angrebet på det danske generalkonsulat i Beirut i går. Meget tyder på det, for op mod halvdelen af de anholdte i Beirut var syrere.

For op mod halvdelen af de demonstranter, der blev anholdt ved urolighederne, er syrere, fortæller DRs udsendte Thomas Ubbesen (Foto: NABIL MOUNZER © Scanpix)

Libanesiske politikere antyder, at det er prosyriske kræfter, der stod bag angrebet på det danske generalkonsulat i Beirut i går.

- Meget tyder på det, for op mod halvdelen af de anholdte i Beirut var syrere, siger DR Nyheders udsendte, Thomas Ubbesen.

Den danske ambassade i Syriens hovedstad, Damaskus, blev brændt ned lørdag, og det giver grund til at tro på en syrisk forbindelse, siger han.

Sammenstød mellem kristne og muslimer

Afbrændingen af konsulatet i Beirut fandt sted i det kvarter, hvor der bor mange kristne. Flere ejendomme i kvarteret blev også ødelagt.

Omkring 20.000 mennesker deltog i demonstrationen.

Efter afbrændingen af generalkonsulatet fortsatte vrede demonstranter mod et kristent kvarter i Beirut, hvor de smadrede ruder, kastede med sten og væltede biler.

Ifølge tv-stationen CNN kom det til egentlige sammenstød mellem kristne og muslimer.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5335587ea11f9d11105fb028

Facebook
Twitter