Puigdemont får lov at blive på fri fod i Tyskland

Den tyske anklagemyndighed får ikke lov at tilbageholde den spanske politiker.

Carles Puigdemont bliver ikke tilbageholdt, imens anklagemyndigheden behandler ny information om udlevering. I baggrunden Quim Torra, ny leder af den regionale regering i Catalonien. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

Den catalanske toppolitiker Carles Puigdemont kan forblive på fri fod i Tyskland.

Det har retten i Slesvig afgjort, efter at den tyske anklagemyndighed har anmodet om få ham frihedsberøvet, imens den behandler nye oplysninger fra Spanien. Det skriver AP.

Puigdemont blev tilbageholdt af tysk politi i slutningen af marts.

Spanien har udstedt en europæisk anholdelsesordre, hvor den catalanske leder sigtes for "oprør" og misbrug af offentlige midler.

I april afgjorde højesteretten i den tyske delstat Slesvig-Holsten dog, at han ikke kunne udleveres på baggrund af oprørs-anklagerne.

I stedet blev Carles Puigdemont løsladt til gengæld for en kaution på over en halv million kroner. Imens tager retten stilling til spørgsmålet om misbrug af offentlige midler.

Kan måske udleveres for "oprør"

Dengang fastslog retten, at Puigdemont, hvis han skulle blive udleveret med udgangspunkt i anklagen om misbrug af offentlige midler, ikke ville kunne retsforfølges af Spanien for at tilskynde til oprør.

Men det kan måske alligevel lade sig gøre, lyder det nu fra den tyske anklagemyndighed, som ifølge nyhedsbureauet AP har modtaget ny information fra de tyske myndigheder.

Carles Puigdemont er eks-præsident i det autonome spanske område Catalonien, som i oktober erklærede, at det var uafhængigt af Spanien.

Men det var imod spansk lov, og derfor inddrog Spanien Cataloniens selvstyre, og udskrev valg til parlamentet i Catalonien.

Siden Spaniens reaktion har Carles Puigdemont været i landflygtighed. Han blev anholdt på vej til Belgien fra et møde i Finland, da han rejste fra Danmark til Tyskland.