Tema Krigen i Syrien

Puk Damsgård: Våbenhvilen i Aleppo holder tilsyneladende

De første evakueringer af sårede civile burde være lige på trapperne, fortæller DR's mellemøstkorrespondent.

Officielle syriske kilder fortæller til Reuters, at organiseringen af evakueringen er begyndt. (Foto: Str © Scanpix)

En ny aftale om evakuering af den oprørskontrollerede lomme i Aleppo vil træde i kraft her til morgen, siger flere oprørsgrupper.

Det sker efter et døgn med voldsomme bombardementer i den lille del af det østlige Aleppo, som stadig er kontrolleret af oprørerne.

- Det seneste nye er, at våbenhvilen tilsyneladende holder her til morgen, hvor kampene og bombardementerne er indstillet, siger DR's mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård, som opholder sig i Beirut.

Evakueringen af først og fremmest de sårede civile skal ifølge Puk Damsgård begynde torsdag morgen. De skal ud i ambulancer, som skulle stå klar.

Våbenhvileaftaler er sensitive

I går morges brød en anden våbenhvile imidlertid sammen, selv om både oprørere og det syriske styre havde aftalt, at civile og oprørere skulle evakueres fra Aleppo. Derfor skal man tage sine forbehold omkring den nye våbenhvile, siger Puk Damsgård:

- Før vi ser evakuerede komme ud af Aleppo, så er aftalen ikke i funktion. Det skal vi se ske, før vi kan regne med det. Aftalerne om våbenhviler og evakueringer er enormt sensitive, og tilsyneladende var aftalen ikke helt på plads i går. Der skal ikke meget til at vælte de aftaler om våbenhvile, der indgås, så vi kan håbe på – på de civiles vegne – at den holder i dag.

Officielle syriske kilder fortæller til Reuters, at organiseringen af evakueringen er begyndt.