Pussy Riot-medlem indlagt med mulig forgiftning

Ifølge aktivistgruppen blev Pyotr Verzilov indlagt, da han begyndte at miste syn og taleevne.

Pyotr Verzilovs nuværende tilstand er ukendt. (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)

Et mandligt medlem af den regeringskritiske russiske aktivistgruppe Pussy Riot er blevet indlagt i Moskva med forgiftningssymptomer.

Nyhedsbureauet AP citerer den uafhængige Ekho Moskvy-radiostation og nyhedsportalen Meduza for, at aktivistens tilstand er alvorlig.

Ifølge Veronika Nikulshina, som også er medlem af Pussy Riot, er Pyotr Verzilov indlagt på en hospitalsafdeling, som er specialiseret i forgiftninger.

Hun fortæller at han var i retten tirsdag. Ud på eftermiddagen tog han sig en lur. Da han vågnede, fortalte han, at han havde svært ved at se.

- Mellem klokken 20 og 22 blev hans tilstand eksponentielt værre. Første var det hans syn, så hans taleevne, og til sidst hans evne til at gå, siger hun til Meduza.

Stormede fodboldfinale

Ifølge aktivisten begyndte Pyotr Verzilov at gå i krampe i ambulancen og tale i vildelse.

På hospitalet faldt han ind og ud af en bevidstløshedsagtig søvn og kunne ikke længere genkende Veronika Nikulshina. Midt om natten blev han uden forklaring flyttet til forgiftningsafsnittet.

Angiveligt har Pyotr Verzilovs mor ikke fået lov at se sin søn på hospitalet. Hans nuværende tilstand er ukendt.

Aktivisten, som har canadisk statsborgerskab, var del af det regeringskritiske kunstnerkollektiv Voina, indtil det blev opløst i 2009, og var talsmand for Pussy Riot under retssagen imod gruppen i 2012.

Sammen med tre kvindelige medlemmer af Pussy Riot var han fængslet i 15 dage, efter at de iført politiuniformer var stormet ind på banen under finalen i VM i fodbold, som blev spillet i Moskva.

Facebook
Twitter