Tema Krigen i Syrien

Putin åbner for ny grundlov i Syrien og asyl til Assad

I et interview med tyske Bild åbner den russiske præsident op for at give asyl til Syriens præsident Assad.

Vladimir Putin, Ruslands præsident, siger til tyske Bild, at det var sværere at give asyl til den tidl. efterretningsmedarbejder Edward Snowdon, end det vil være at give Syriens præsident Assad asyl. (Foto: SPUTNIK © Scanpix)

Den russiske præsident Vladimir Putin åbner for en ny syrisk grundlov og nye valg.

Det siger han til den tyske avis Bild, og det skal være første skridt på vejen til at finde en politisk løsning på krisen i det krigshærgede land.

- Jeg tror, det er nødvendigt at bevæge os hen imod en reform af den syriske grundlov. Det er en kompliceret proces, selvfølgelig. Men efter en reform kan Syrien holde præsident og parlamentsvalg, siger Putin.

Han siger også, at Rusland kan tilbyde asyl til Syriens præsident Bashar al-Assad, hvis han bliver tvunget til at forlade sit land.

- Det var sværere at give asyl til hr. Snowden end det vil være at gøre til Assad, siger Putin til Bild ifølge Reuters med reference til den tidligere efterretningsmedarbejder, Edward Snowden, der fik asyl i Rusland i 2013.

Putin har for længst erklæret Ruslands støtte til den syriske præsident Bashar al-Assad. Og i interviewet bakker Putin også grundigt op om Assad.

Den russiske præsident nævner i interviewet også, at det nyligt opblussede forhold mellem de regionale rivaler Saudi-Arabien og Iran kommer til at komplicere vejen til fred i Syrien.

/ritzau/