Putin afviser alle forbindelser til Trump og Flynn: Det er en omgang vrøvl

Ruslands præsident beskyldte amerikanerne for at blande sig i andre landes valgprocesser.

Amerikanske efterretningstjenester har allerede konkluderet, at Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg. (Foto: © pool, Scanpix)

Blandede russerne sig i det amerikanske præsidentvalg? Samlede den russiske præsident, Vladimir Putin, kompromitterende materiale om sin amerikanske modpart, Donald Trump?

Det var blandt spørgsmålene, da amerikanske NBC News søndag aften bragte et interview med den russiske præsident.

- Det er en omgang vrøvl, siger Putin blandt andet på spørgsmålet om, hvorvidt russerne havde samlet oplysninger om Donald Trump, der kunne bruges til egen fordel.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Amerikanske efterretningstjenester har allerede konkluderet, at Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Vladimir Putin afviser dog konklusionerne og understreger, at USA historisk har blandet sig i adskillige valg uden for landets grænser.

- Sæt din finger hvor som helst på verdenskortet, og du vil høre klager over, at amerikanske embedsmænd har blandet sig i valgprocessen, svarer Putin i interviewet.

- Vi havde intet forhold - overhovedet

Præsidenten bliver også spurgt om en journal, som russerne ifølge vedholdende rygter havde samlet med oplysninger om den daværende præsidentkandidat Donald Trump før valget.

Putin afviser dog, at Rusland skulle være i besiddelse af en sådan journal.

- Hvor skulle vi få den slags oplysninger fra? Hvorfor? Havde vi et særligt forhold til ham? Vi havde intet forhold overhovedet, siger Putin.

I interviewet afviser Putin også, at han skulle have haft et nært forhold til den afsatte nationale sikkerhedsrådgiver for Donald Trump, Michael Flynn.

- Du og jeg har et meget tættere forhold, end det forhold jeg havde med Hr. Flynn, siger Putin i interviewet med Megyn Kelly, der er vært på NBC-programmet "Sunday Night with Megyn Kelly".

Spørgsmålet om Michael Flynn blev stillet, fordi den tidligere general og Vladimir Putin tidligere tilsyneladende har hygget sig i hinandens selskab.

Blandt andet under en fejring af den russiske tv-station RT (Russia Today) i 2015.

- Da jeg kom til arrangement for vores selskab Russia Today og satte mig ned, så sad der en herre på den ene side. Jeg holdt min tale, og vi talte om andre ting, forklarer Putin om et billede fra middagen, der viser Flynn og Putin side om side.

- Bagefter blev jeg fortalt, at han var en amerikansk mand. Han var indblandet i nogle ting. Han havde været med i sikkerhedsstyrkerne. Det er alt. Jeg talte ikke rigtigt med ham, tilføjer præsidenten.

Den pensionerede general Michael Flynn blev fyret som Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver efter mindre end en måned på posten. Det skyldtes, at han havde løjet om sine samtaler med den russiske ambassadør i USA, Sergej Kisljak, over for blandt andre vicepræsident Mike Pence.

/ritzau/