Tema Krigen i Syrien

Putin afviser at lade russisk hær genoptage bombning i Aleppo

Putin siger, at det "ikke er det rigtige tidspunkt" at genoptage luftangrebene i Aleppo i Syrien.

Rusland har i 10 dage holdt en 'humanitær pause' i angrebne mod Aleppo. (EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) (Foto: Michael Klimentyev © Scanpix)

Ruslands forsvarsministerium siger fredag, at den russiske hær har anmodet præsident Vladimir Putin om lov til at genoptage luftangreb mod militante i byen Aleppo i det østlige Syrien. Det skriver Reuters.

Der har ellers været en pause i luftangrebene de seneste ti dage, hvor Rusland har holdt en "humanitær pause" i angrebene mod den oprørskontrollerede del af byen.

Ministeriet begrunder forespørgslen med, at der de seneste dag har været flere militære kampe i området og civile tab.

Putin afviser dog ifølge Kremls talsmand Dmitry Peskov at genoptage luftangrebene.

Det er "ikke det rigtige tidspunkt", siger Peskov på vegne af Putin. USA skal have tid til at adskille terrorgrupper fra den moderate opposition, og militante og civile skal have lov til at forlade byen.

Syriske oprørsstyrker i Aleppo har fredag annonceret en offensiv for at bryde regeringsstyrkernes belejring af den østlige del af byen.

Den østlige del af byen kontrolleres af oprørsgrupper, men de er omringet af regimets soldater.

Offensiven er startet vest for Aleppo i et forsøg på at bryde igennem belejringen udefra. Den begyndte med et artilleriangreb mod den vestlige del af Aleppo, der er under regimets kontrol.

Fredagens angreb har kostet 15 mennesker livet og såret over 100. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Blandt de oprørsgrupper, der deltager i offensiven, er den islamistiske Ahrar al-Sham. Det er en af de største grupper, der kæmper mod det syriske regime.

Også Fateh al-Sham, tidligere kendt som Nusrafronten, deltager også i forsøget på at bryde belejringen.

Det vestlige samfund sagde torsdag, at det er enten den syriske regering eller Rusland, som står bag det dødbringende luftangreb, som onsdag ramte en skole i den oprørskontrollerede Idlib-provins i Syrien.

Rusland har dog nægtet at stå bag angrebet.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, som torsdag opfordrede til, at der straks bliver igangsat en undersøgelse af angrebet

- Hvis det var bevidst, kan det her angreb være en krigsforbrydelse, siger generalsekretæren i en udtalelse via sin talsmand.

/ritzau/