Putin beskylder Fogh for at optage og lække samtale

Ruslands præsident Vladimir Putin hævder, at Anders Fogh Rasmussen som dansk statsminister optog en privat samtale, de to havde, skriver Reuters.

I sin årlige spørgesession på tv hævder Vladimir Putin, at Anders Fogh Rasmussen optog samtaler med ham, da han var dansk statsminister. (Foto: ALEXEI NIKOLSKY © Scanpix)

På russisk tv påstår den russiske præsident Vladimir Putin, at Anders Fogh Rasmussen som statsminister for Danmark optog en private samtale mellem de to. Det skriver Reuters.

Herefter lækkede Anders Fogh Rasmussen samtalen til pressen, hævder den russiske statsminister.

Beskyldningerne mod Natos nuværende generalsekretær falder under Putins årlige spørgesession på russisk tv, hvor russere kan ringe ind og stille præsidenten spørgsmål.

Putin kommer ikke mere ind på beskyldnigner og nævner hverken tid eller sted i forhold til, hvornår Fogh skulle have optaget en samtale.

En Christoffer Guldbrandsen-film?

Men for 11 år siden optrådte Putin i Christoffer Guldbrandsens film "Fogh Bag Facaden".

Guldbrandsen havde under optagelsen fået adgang til lukkede møder, da han fulgte Fogh op til og under EU-topmødet i efteråret 2002. Her optog Christoffer Guldbrandsen forhandlinger mellem Putin og Fogh om rejseregler for den russiske enklave Kaliningrad.

En efterfølgende kritik af filmen resulterede i, at Frank Jensen (S) i et spørgsmål i Folketinget spurgte Fogh, om filmens medvirkende var klar over, at samtalerne med dem blev optaget.

- Ja. Jeg kan sige til hr. Frank Jensen, at intet - intet - i filmen er optaget med skjult kamera eller mikrofon. Den pågældende journalist fulgte begivenhederne med synligt kamera og mikrofon, svarede den daværende statsminister Folketinget.

Nato skyld i Putins handlinger på Krim

Beskyldningerne mod Anders Fogh Rasmussen er ikke den eneste kritiske udmelding, Putin kommer med over for Vesten og Nato i tv-seancen.

Under seancen forklarer Putin også Ruslands handlinger på Krim med, at han var bange for, at Ukraine var på vej ind i Nato, og at Nato så ville placere militære baser på halvøen. Det skriver DR's Ruslandskorrespondent, Matilde Kimer på sin Twitter-profil.

Fogh afviser

Hos Nato afviser Anders Foghs særlige rådgiver, Jonas Torp, at Fogh skulle have optaget samtaler med Putin.

- Disse beskyldninger er total nonsens. I hele Anders' tid som statsminister har han aldrig medbragt en diktafon til at optage møder med Hr. Putin eller nogen som helst andre, siger han til DR Nyheder.

Facebook
Twitter