Putin er rejst hjem: Kalder stemning på G20-møde for god

Ruslands præsident, Vladimir Putin, deler ikke alle lederes holdninger ved G20-mødet, men han mener at diskussionerne har hjulpet.

Ruslands præsident Putin, der har været under pres under G20-topmødet i Brisbane i Australien, har forladt mødet før tid. (© Scanpix)

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har forladt G20-mødet i Australien, og det er tidligere end først planlagt.

Før Putin steg om bord på flyet, takkede han ved en pressekonference den australske premierminister, Tony Abbott, for værtskabet og kaldte G20-mødet for konstruktivt.

- Vi deler ikke alle synspunkter, men mødets diskussioner var konstruktive og har hjulpet meget, sagde Vladimir Putin.

Sprang morgenmad over

Den russiske leder deltog i topmøde-sessioner søndag, men han sprang den officielle morgenmad over og holdt derfor pressemøde tidligt.

Allerede i går oplyste Rusland, at præsidenten ville forlade G20-mødet tidligere end planlagt på grund af en travl kalender.

Beskeden om den tidlige hjemrejse kommer på et tidspunkt, hvor Putin er under intenst pres fra G20-gruppen, som truer med nye sanktioner mod Rusland i forbindelse med konflikten i Ukraine.

Ikke noget med meldinger at gøre

USA's præsident, Barack Obama, gjorde det klart, at russisk aggression mod Ukraine er farlig for verden, mens den tyske forbundskansler, Angela Merkel, på topmødet har fastslået, at EU overvejer at indføre nye sanktioner mod Rusland.

Rusland afviser Vestens beskyldninger om, at landet spiller en rolle i den seneste eskalering af kampene i det østlige Ukraine. Samtidig afviser russiske myndigheder, at Putins tidlige exit har noget med de andre lederes udmeldinger at gøre.

Ifølge den australske udenrigsminister, Julie Bishop, har Putin været under en del pres fra en række andre G20-ledere på grund af krisen i Ukraine og MH17-tragedien.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter