Putin: Forholdet til USA er vigtigere end Snowden

Sagen om den afhoppede whistleblower Edward Snowden vil ikke ødelægge forholdet mellem Rusland og USA, siger præsident Putin.

Ruslands præsident,Vladimir Putin, siger nu, at sagen om whistlebloweren Edward Snowden ikke skal ødelægge Ruslands forhold til USA. (Foto: ALEXANDER NEMENOV © DR Nyheder)

Den russiske præsident Vladimir Putin giver nu udtryk for, at han ikke ville lade den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowdens ansøgning om midlertidigt asyl i Rusland ødelægge forholdet til USA.

Snowden er sigtet for spionage i USA, efter at han har afsløret detaljer om amerikanernes omfattende overvågningsprogram Prism.

Den eftersøgte tidligere efterretningsmand har siden 23. juni befundet sig i transitområdet i Moskvas internationale lufthavn Sheremetyevo.

Skal stoppe med at lække

- Bilaterale relationer er efter min mening vigtigere end skænderier om efterretningsaktiviteter, siger Vladimir Putin på spørgsmålet, om hvorvidt Snowden-sagen vil kaste en skygge på topmødet mellem USA og Rusland til september.

Putin er lige nu på besøg i den sibiriske by Tjita, men han sagde intet om, at han forventer, at Edward Snowden får bevilget midlertidigt asyl i Rusland. Han gentog imidlertid, at Snowden skal stoppe med at lække oplysninger, der kan skade USA.

Den 30-årige spionsigtede amerikaner siger, at USA har forhindret ham i at rejse til Latinamerika, hvor Venezuela, Nicaragua og Bolivia gerne vil tage imod ham.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter