Putin håber mistænkte bag Novichok-angreb fortæller deres version

Rusland afviser, at mistænkte bag giftangreb i Storbritannien arbejder for den russiske efterretningstjeneste.

Putin er i disse dage til et økonomisk forum i den russiske by Vladivostok, hvor han blandt andet har holdt møder med Kinas præsident, Xi Jinping. (Foto: © Pool/ Scanpix /Scanpix, REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Den russiske regering kender godt Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov.

De britiske myndigheder mener, at de står bag angrebet med nervegift på en russisk eksspion i Storbritannien. Det oplyser Ruslands præsident, Vladimir Putin, onsdag.

Ved et økonomisk forum i den russiske by Vladivostok siger Putin, at han håber, at de to personer vil træde frem i medierne og give deres udlægning af sagen.

Den britiske premierminister, Theresa May, har forklaret, at de to mænd skulle være medlemmer af den russiske efterretningstjeneste GRU. Det benægter Putin, der siger, at begge mænd er civilister.

Ifølge den britiske anklagemyndighed ankom de to mænd til London 2. marts. Her boede de, indtil de tog til den britiske by Salisbury 4. marts.

Her blev den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter, Julia, senere fundet på en bænk i byen samme dag. Ifølge myndighederne var de angrebet med nervegiften Novichok, som var blevet smurt på deres dør.

Derudover blev en 45-årig mand og 44-årig kvinde også forgiftet i byen Amesbury af samme nervegift. Britisk politi mener, at parret kom i kontakt med efterladt gift fra attentatet mod Sergej og Julia Skripal.

Kvinden døde senere.

Hele episoden har ført til diplomatisk krise mellem Storbritannien og Rusland.

/ritzau/Reuters