Putin: I morgen indleder Rusland tilbagetrækning fra Syrien

Beslutningen om at begynde tilbagetrækningen fra Syrien er blevet meddelt Bashar al-Assad, fortæller Putin.

Rusland meldte sin ankomst med kampfly i Syrien sidste år, og det ændrede hurtigt magtbalancen i landet, hvor Assad ellers var under massivt pres. (Foto: © ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM, Scanpix)

Rusland indleder tilbagetrækning af styrker fra Syrien tirsdag 15. marts, melder den russiske præsident ifølge nyhedsbureauet Tass.

Vladimir Putin siger, at Rusland "stort set har opfyldt" sin mission i Syrien. Det er kun 'størstedelen' af styrkerne, som trækkes ud, skriver BBC.

Putin har ifølge Ritzau meddelt Syriens præsident, Bashar al-Assad, sin plan om tilbagetrækningen fra det krigshærgede Syrien.

På Twitter skriver den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), om Ruslands beslutning, at "Putin bliver ved med at overraske".

- Men lad os se forandring på jorden, inden vi konkluderer for meget.

https://twitter.com/Kristian_Jensen/status/709439474195931137

Rusland meldte sin ankomst med kampfly i Syrien sidste år, og det ændrede hurtigt magtbalancen i landet, hvor Assad ellers var under massivt pres.

Russernes mange og voldsomme bombetogter har affødt kritik fra flere lande, blandt andet beskyldes Rusland for omfattende drab på civile.

Titusindvis af mennesker er drevet på flugt i den nordlige del af landet, hvor russiske kampfly og Assads regeringsfly har bombet massivt.