Putin og Kim Jong-un mødes for første gang nogensinde

De to ledere skal blandt andet diskutere situationen på Koreahalvøen.

Netop nu mødes to af verdens mest markante ledere - nemlig Nordkoreas Kim Jong-un og Ruslands Vladimir Putin.

Det er første gang, de to mødes, selvom grænsen mellem deres lande er kort.

Vladimir Putin inviterede tidligere i april sin sydlige nabo på visit, og de to skal diskutere forholdet mellem Nord- og Sydkorea, men også forholdet mellem Nordkorea og USA.

Kim Jong-un til velkomstceremoni ved togstationen i Vladivostok. (Foto: Shamil Zhumatov)

Mødet falder nemlig samtidig med, at den amerikanske regering kæmper med at forhandle atomnedrustninger med Nordkorea, efter topmødet mellem Trump og Kim endte uden resultater tidligere i år.

Ni timer i tog

Kim Jong-un ankom tidligere i dag til den russiske havneby Vladivostok efter en køretur på omtrent ni timer i sit pansrede tog.

Her blev han modtaget af blomsterpiger og et hornorkester, men ikke af Vladimir Putin selv.

- Jeg kommer til Rusland med vores folks varme følelse, sagde Kim Jong-un til det statslige medie Rusland 24, da han trådte af toget.

- Jeg håber, at dette vil være vellykket og nyttigt, og at jeg under forhandlingerne med præsident Putin, vil være i stand til at diskutere spørgsmålet om at løse situationen på den koreanske halvø og udvikle vores bilaterale relationer, fortsatte han ifølge CNN.

Inden det diplomatiske topmøde udtalte Vladimir Putin, at han støtter Kim Jong-uns forsøg på at normalisere forholdet mellem Nordkorea og USA.

- Jeg har stor tiltro til, at dit besøg i Rusland i dag vil hjælpe os til bedre at forstå, hvordan vi kan løse situationen på Den Koreanske Halvø, sagde Putin til Kim Jong-un, inden forhandlingernes start ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi skal diskutere, hvad Rusland kan gøre for at støtte den positive proces, der i øjeblikket foregår, fortsatte præsidenten.

Topmødet mellem de to ledere ventes ikke at munde ud i nogen decideret aftale.

Facebook
Twitter