Putin og Trump kåret som verdens mest magtfulde personer

Sidste års nummer to, præsident Obama, rykker ned på en 48.-plads i Forbes årlige liste over mest magtfulde.

Tysklands kansler, Angela Merkel, er ifølge Forbes den tredje mest magtfulde i verden lige før Donald Trump og Vladimir Putin (1. plads) (Foto: Stephane De Sakutin © Scanpix)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er af magasinet Forbes kåret som den mest magtfulde person i verden for fjerde år i streg.

Lige efter kommer USA's kommende præsident, rigmanden Donald Trump, og Tysklands kansler, Angela Merkel, indtager tredjepladsen.

- Ruslands præsident har brugt sit lands indflydelse på snart sagt hvert et hjørne af kloden, skriver det amerikanske erhvervsmagasin i begrundelsen.

- Lige fra moderlandet til Syrien og det amerikanske præsidentvalg (Rusland mistænkes for at stå bag flere hackerskandaler under valgkampen, red.) bliver Putin ved med at få, det han vil have.

Den 64-årige russiske leder "lægger ikke under for de konventionelle globale normer, og hans rækkevidde er forstørret de seneste år", står der endvidere.

Om Trump, der er rykket op fra en 75.-plads, skriver Forbes, at den kommende præsident "tilsyneladende er immun over for skandaler, har begge kamre i Kongressen på sin side og en personlig milliardformue".

Fjerdepladsen er indtaget af Kinas præsident, Xi Jinping. Og femtepladsen går til den katolske kirkes overhoved, pave Frans.

Sidste års andenplads, USA's afgående præsident, Barack Obama, er denne gang røget ned på en 48.-plads.

Forbes sammensætter listen over indflydelsesrige personer ud fra hundredvis af kandidater fra hele verden.

Listen er i år på 74 i alt.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter