Putin og Trump skal mødes i Helsinki til juli

Det bliver tredje gang, at de to præsidenter skal mødes.

Her ses de to præsidenter under APEC-topmødet i Vietnam sidste år. (Foto: Jorge Silva © Scanpix)

Det bliver den finske hovedstad, Helsinki, som kommer til at danne ramme om det kommende topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans russiske kollega, præsident Vladimir Putin.

Det oplyser Ruslands regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mødet finder sted 16. juli i år, i forlængelse af Nato-topmødet fra den 11.-12. juli. Og det bliver tredje gang, at de to præsidenter mødes.

Deres første møde fandt sted under G20-topmødet i Hamborg, Tyskland, sidste sommer, og det andet fandt sted i november sidste år, da de mødtes til APEC-topmødet i Vietnam.

Det er dog første gang, at det kun er de to, som skal mødes. Og ifølge den russiske regering skal de to ledere både tale om forholdet mellem de to lande og om en række internationale emner.

Det er dog første gang, at det kun er de to, som skal mødes. Og ifølge den russiske regering skal de to ledere både tale om forholdet mellem de to lande og om en række internationale emner.

Kritisk møde

Mødet blev annonceret i går, da Donald Trumps sikkerhedsrådgiver, John Bolton, var på besøg i Moskva.

- Det er 'kritisk' for Putin og Trump, at de får diskuteret fælles problemer. Nu er det tid til at sætte sig sammen, lød det efterfølgende fra John Bolton.

Forholdet mellem Donald Trump og Vladimir Putin har længe været i fokus, efter at de amerikanske efterretningstjenester sidste år slog fast, at den russiske regering blandede sig i præsidentvalget i USA i 2016, og at deres mål var at få Donald Trump valgt.

Den amerikanske præsident har gentagne gange afvist, at hans stab samarbejde med russerne under valgkampen.

Og han har flere gange betegnet den igangværende undersøgelse af Ruslands indblanding i valget som "en heksejagt" fra hans modstanderes side.

John Bolton understregede i går, at topmødet viser, at der ikke var noget "aftalt spil" mellem Trump-lejren og Rusland. Men han understregede samtidig, at valgindblandingen vil blive diskuteret på topmødet.

Rettet klokken 16.30: I den oprindelige artikel stod der, at Nato-topmødet finder sted den 12.-13. juli. Det finder sted den 11.-12. juli. DR Nyheder beklager.

FacebookTwitter