Putin: Oprørere stod bag giftgas-angreb i Syrien

Ruslands præsident advarer USA om at gå i krig i Syrien. Det kan få katastrofale følger, siger han.

Putin mener, at en diplomatisk løsning gennem FN er den eneste vej at gå i Syrien-konflikten. (Foto: RIA NOVOSTI © Scanpix)

Det var ikke Assad-regimet, der brugte giftgas i Syrien. Det var oprørere, som forsøger at fremprovokere en udenlandsk indgriben i borgerkrigen.Det mener den russiske præsident, Vladimir Putin, som har skrevet et debatindlæg i New York Times - en af USAs førende aviser.- Ingen tvivler på, at giftgas blev brugt i Syrien, skriver Putin.

- Men der er alle grunde til at tro, at det ikke blev brugt af den syriske hær, men af oppositionsstyrker for at provokere intervention fra deres magtfulde udenlandske beskyttere, som vil tage parti med fundamentalisterne.- Meldinger om, at militante planlægger endnu et angreb - denne gang mod Israel - kan ikke blive ignoreret, tilføjer den russiske præsident.Putin: Indgriben vil få katastrofale følgerI sit debatindlæg taler Putin direkte til det amerikanske folk og deres politiske ledere, som han formulerer det, for kraftigt at fraråde USA mod at gribe militært ind i den syriske borgerkrig.Det risikerer at få katastrofale følger for hele regionen med mere vold og terror, lyder advarslen. Han peger på Irak, Afghanistan og Libyen som eksempler på, hvad der kan ske, når amerikanerne sætter deres militær ind i konflikter.

Det mulige angreb fra USA mod Syrien vil resultere i flere uskyldige ofre og en eskalering, der potentielt kan sprede konflikten ud over Syriens grænser.Vladimir Putin, Ruslands præsident- Det mulige angreb fra USA mod Syrien vil resultere i flere uskyldige ofre og en eskalering, der potentielt kan sprede konflikten ud over Syriens grænser, skriver Putin.- Det kan underminere multilaterale bestræbelser på at løse det iranske atomproblem og den israelsk-palæstinensiske konflikt og yderligere destabilisere Mellemøsten og Nordafrika, tilføjer han.Sikkerhedsrådet skal løse konfliktenPutin opfordrer i stedet til, at USA bruger diplomatiske kanaler frem for rå militærmagt til at løse krisen.- Vi bliver nødt til at bruge FNs Sikkerhedsråd, skriver han.

Vi må holde op med at bruge magtens sprog og vende tilbage til vejen med civiliserede diplomatiske og politiske forlig.Vladimir Putin, Ruslands præsident- Vi må holde op med at bruge magtens sprog og vende tilbage til vejen med civiliserede diplomatiske og politiske forlig, tilføjer den russiske præsident.USA er i modsætning til Rusland overbeviste om, at regimet i Syrien stod bag et giftgasangreb 21. august, som ifølge USA dræbte over 1400 mennesker./ritzau/

Facebook
Twitter