Putin ringer til Trump: Takker for CIA's hjælp

CIA gav oplysninger til den russiske efterretningstjeneste for at stoppe et terrorangreb, lyder det fra Kreml.

Et tip fra den amerikanske efterretningstjeneste CIA hjalp Rusland med at stoppe terrorister i at bombe flere steder i Sankt Petersborg. (Foto: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM © Scanpix)

Søndag ringede Ruslands præsident Vladimir Putin til den amerikanske præsident Donald Trump for at takke ham for at have hjulpet Rusland med at forhindre et terrorangreb i landets næststørste by Sankt Petersborg.

Sådan lyder det fra Kreml.

Talskvinden for Det Hvide Hus, Sarah Sanders, bekræfter i et tweet, at Donald Trump og Vladimir Putin talte sammen søndag.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters var det et tip fra den amerikanske efterretningstjeneste CIA, der hjalp den russiske efterretningstjeneste FSB med at stoppe et angreb på den russisk-ortodokse Kazan Katedral.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et tip forhindrede bombninger

Det planlagte angreb skulle angiveligt være udført på katedralen, som er et populært turistmål og på flere offentlige steder, hvor mange mennesker færdes.

Den russiske efterretningstjeneste FSB sagde fredag, at den havde anholdt syv personer, der formodentlig var medlemmer af en af terrorbevægelsen Islamisk Stats celler. I forbindelse med anholdelsen beslaglagde FSB en stor mængde våben, sprængstof og ekstremistiske bøger. Det skriver BBC.

Terrorcellen havde, ifølge FSB, planlagt at udføre et selvmordsangreb på katedralen og andre steder lørdag.

Det var derfor en taknemmelig Vladimir Putin, som Donald Trump fik i røret søndag.

- De oplysninger vi modtog fra CIA viste sig at være tilstrækkelige til at finde og anholde de kriminelle mistænkte, siger Kreml i følge nyhedsbureauet AP.

Tilbage i april dræbte en selvmordsbombe i metroen i Sankt Petersborg 14 mennesker og sårede over 49.