Putin: Rusland udviser ingen amerikanere

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil invitere alle amerikanske diplomatbørn til nytårsfest i Kreml.

Putin vil holde en hyggelig jule- og nytårsfest for amerikanske diplomatbørn. (Foto: SPUTNIK © Scanpix)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at landet ikke vil udvise amerikanske diplomater, hvilket hans udenrigsminister ellers har anbefalet, skriver nyhedsbureauet Tass ifølge Reuters.

I hvert fald vil det ikke ske, før Putin har set, hvordan den kommende amerikanske præsident Trump vil håndtere sagen.

- Vi forbeholder os retten til at gøre gengæld, men vi vil ikke synke til det samme uansvarlige niveau. Vi vil tage yderligere skridt til at genoprette russisk-amerikanske forbindelser baseret på de politikker, som administrationen af den nyvalgte præsident Donald Trump vedtager, siger Vladimir Putin ifølge Russia Today.

Tidligere på dagen lød det ellers fra Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at han anbefalede præsident Putin en "øje for øje"-gengældelelse og smide 35 amerikanske diplomater ud.

Det sker, efter at præsident Obama har oplyst, at man udviser 35 russiske diplomater, efter at det er ifølge USA er blevet fastslået, at Rusland står bag et omfattende hackerangreb mod Demokraterne under den amerikanske valgkamp.

Udover at nægte udvisninger af diplomater, vil Putin heller ikke forhindre amerikanske diplomater og deres familier i at komme steder, som de er vant til - også dette står i kontrast til Lavrovs udmelding, der gik på, at amerikanere ikke længere har adgang til ferieboliger og visse varehuse.

Putin slutter sin udtalelse om hele sagen af med en helt særlig invitation.

- Jeg vil invitere alle amerikanske diplomatbørn med forhold til Rusland til nytårs- og julefestligheder i Kreml, siger Putin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk