Tema Krigen i Syrien

Putin tror at våbenhvile i Syrien kan være på vej

På et stort pressemøde har præsident Putin sagt, at Rusland vil bestræbe sig på at stoppe kampene i hele Syrien.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har på et stort pressemøde sagt, at han tror på en våbenhvile i hele Syrien. (Foto: Natalia Kolesnikova © Scanpix)

Rusland ser gode muligheder for, at der kan etableres en våbenhvile i hele Syrien, efter at byen Aleppo igen er under den syriske regerings kontrol.

Præsident Vladimir Putin siger på sit store årlige pressemøde, at Rusland vil bestræbe sig på at stoppe kampe over hele Syrien.

Kort forinden havde Putin et møde med Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu. Her talte de om, hvordan Aleppos fald skaber betingelser for en våbenhvile i hele Syrien.

Her skulle præsidenten ifølge flere russiske nyhedsbureauer have sagt, at "befrielsen af Aleppo" er et vigtigt skridt i retning af, at Syrien og hele regionen kan vende tilbage til normale tilstande.

Den syriske regeringshær meddelte torsdag, at den havde fået kontrollen over hele den krigshærgede by. Det er den største sejr, som regeringen har vundet over oprørernes styrker, siden borgerkrigen startede i 2011.

Præsident Putin vil nu vende fokus mod at stoppe kampene i resten af landet.

Russisk militær har siden september sidste år bistået præsident Bashar al-Assad med bombardementer i Syrien.

/ritzau/