Putin vil møde Trump i Finland

Den russiske præsident siger, at Finland har tilbudt at være vært for møde med ham og USA's præsident.

Idéen om et møde mellem Trump og Putin blev allerede luftet af den finske regering i december. (Foto: pool © Scanpix)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at han er klar til at mødes med USA's præsident, Donald Trump, ved et arktisk topmøde i Finland.

Det fortæller han på et møde i Arktisk Råd, der finder sted i den russiske by Arkhangelsk.

Det sker som et svar til den finske præsident, Sauli Niinistö, som siger, at det ville glæde ham at tage imod den amerikanske og den russiske præsident i Helsinki.

Finland overtager formandskabet i Det Arktiske Råd i maj.

Idéen om et møde mellem Trump og Putin blev allerede luftet af den finske regering i december.

USA's efterretningstjenester har beskyldt Rusland for at have hacket Det Demokratiske Parti i 2016 for at skade partiets præsidentkandidat, Hillary Clinton. Formålet var at øge Trumps chancer for at blive præsident.

Trump lod under USA's valgkamp sidste år forstå, at han gerne så et meget bedre forhold til Rusland. Siden har medier og Kongressen udtrykt skepsis over for Trumps bevæggrunde.

Det har vist sig, at flere af hans nære medarbejdere under valgkampen har haft kontakter til den russiske regering, selv om USA under tidligere præsident Barack Obama havde lagt Rusland på is og indført sanktioner over for landet.

Sanktionerne er en reaktion på den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim og russisk støtte til de prorussiske oprørere i det østlige Ukraine.

De to kamre i USA's kongres er i gang med at undersøge, om der er foregået noget ulovligt mellem Rusland og Trump-kampagnen.

Putin nægter i en tale i Arkhangelsk, at han har blandet sig i sidste års præsidentvalg i USA. Alt andet er "løgne" og "provokationer", siger han.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk