Radiovært fra Argentina indgår forlig: Skal invitere feminister i studiet uden at afbryde

Den argentinske vært har kaldt feminister for "feminazier" og ulækre mennesker.

(Foto: Fra Angel Etchecopars YouTube-kanal.)

En argentinsk radiovært har accepteret et noget usædvanlig forlig efter at være blevet retsforfulgt for sexistiske og nedværdigende bemærkninger i æteren.

Radioværten Angel Etchecopar, som har sit eget program på Radio 10, har blandt andet kaldt feminister for 'feminazier' og 'ulækre mennesker'.

Men med forliget skal han de næste fem måneder blandt andet have feminister i studiet en gang om ugen, udvalgt fra en liste af kønsdebatører, som anklageren forbereder, skriver BBC.

Gæsterne skal have lov at tale frit i 10 minutter uden at blive afbrudt om emner, som bliver udvalgt af Argentinas særlige anklager for kønsrelateret vold.

Aftalen indebærer også, at Angel Etchecopar, som har øgenavnet "baby", ikke må kritisere dem bagefter.

Angrede i retten

Anklageren Federico Vilalba Diaz siger til avisen La Nación, at han blev positivt overrasket da Angel Etchecopar mødte frem for at svare på anklagerne om 'respektløse, fornærmende, nedsættende og diskriminerende' angreb mod kvinder.

- Etchecopar ankom til høringen med en angrende attitude, og viste sig at være meget anderledes fra den person, jeg har set i medierne, siger han.

Under høringen lykkedes det således radioværten at overbevise dommeren om at stoppe sagen mod ham til fordel for et forlig.

I det indgår også, at Etchecopar helt skal afstå fra at komme med diskriminerende bemærkninger i et år. Lykkes det ikke, vil sagen blive genoptaget.

Argentina er i disse tider optaget af en debat om køn og ligestilling. Imens parlamentet i august stemte nej til fri abort, vedtog det til gengæld tidligere på måneden lovgivning, som indføre undervisning i ligestilling til alle statsansatte.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk