Rækker Trump en hjælpende hånd: Private bygger grænsemur

Amerikansk forening har rejst 457 meter stålhegn mod Mexico på en weekend.

- Det er ikke bare en mur eller bare et hegn, mener Tommy Fisher (th.) fra 'We Build the Wall Inc.' om det privatfinansierede grænseværn.

Mens USA's præsident, Donald Trump, indfører toldsanktioner mod Mexico for at stoppe illegal indvandring, har en privat forening taget sagen i egen hånd.

’We Build The Wall Inc.’ (Vi Bygger Muren, red.) har nemlig levet op til sit navn ved at rejse 457 meter mur i Sunland Park i delstaten New Mexico i weekendens løb.

- På under to måneder har vi konceptualiseret og implementeret et projekt af den her størrelse, og jeg synes, at folk skal være meget stolte af det, siger foreningens medstifter, Dustin Stockton.

Muren er bygget på en privat grund, og ’We Build The Wall Inc.’ har selv indsamlet de mellem 40 til 54 millioner kroner, som projektet koster.

De lokale myndigheder har krævet byggeriet indstillet, men man har siden fået grønt lys til at bygge yderligere 350 meter af muren, oplyser foreningen.

Ikke langt derfra krydsede 1.036 migranter grænsehegnet i onsdags, viser grænsepolitiets videooptagelser.

’We Build The Wall Inc.’ har planlagt yderligere ti private byggerier, men foreløbigt dækker det private tiltag blot en kvart promille af Trumps valgløfte om en grænsemur.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk