Rapport: 1,3 milliarder er truet af klimaforandringer

Verdensbanken advarer om, at mange byer ikke gør nok for at imødegå klimaforandringer.

I Cambodia er peber-produktionen ramt af klimaforandringerne, fordi tørkeperioderne er længere og regnmængden mindre. I Cambodia dyrkes den specielle Kampot-peber. (Foto: MAK REMISSA © Scanpix)

Verdensbanken konkluderer i en ny rapport, at 1,3 milliarder mennesker i 2050 vil leve med truslen fra naturkatastrofer på grund af et varmere klima.

Samtidig er aktiver for svimlende 158 billioner dollar i fare samme år, hvis ikke verden snart handler, konkluderer rapporten fra Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR) under Verdensbanken.

Ifølge rapporten gør byer verden over ikke nok for at imødegå udfordringer såsom ekstreme vejrfænomener og andre potentielle katastrofer udløst af klimaforandringer.

- Medmindre vi ændrer vores tilgang til planlægning i byer og kystnære områder, hvor potentielle katastrofer bliver inddraget i overvejelserne, risikerer vi at træffe beslutninger, der medfører en drastisk stigning i tab fremover, siger John Roome, der leder Verdensbankens afdeling for klimaforandring, ifølge The Guardian.

Over for nyhedsbureauet Reuters understreger John Roome, at verden stadig kan nå at handle, før det er for sent, så de fremtidige trusler udgør en mindre fare for både mennesker, bygninger og økonomi.

/ritzau/

FacebookTwitter