Raske passagerer er ved at forlade krydstogtskib i Japan

540 passagerer er smittet med coronavirus på skibet, men nu må de raske forlade skibet.

De første raske passagerer er begyndt at forlade det virusramte krydstogtskib 'Diamond Princess' i Japan, skriver det lokale medie NHK ifølge Reuters.

Skibet har på grund af coronavirus været i karantæne ud for Yokohama nær Tokyo i to uger.

Flere end 540 passagerer om bord på krydstogtskibet er bekræftet smittet med coronavirus.

Da virusset begyndte at sprede sig på skibet, var der omkring 3.700 mennesker ombord. Omkring halvdelen af passagererne er japanere.

Mange af de personer, der er blevet bekræftet smittet med coronavirusset, er allerede blevet overført til hospitaler.

I dag ventes de første omkring 500 passagerer, der er testet raske, at forlade skibet, og den sidste raske passager vil efter planen kunne forlade skibet senest fredag.

Næstflest smittede i Japan

Efter Kina er Japan det land, hvor der er flest bekræftede tilfælde af coronasmitte.

De japanske myndigheder er blevet kritiseret for karantænen og håndteringen af krydstogtskibet, hvor virusset har spredt sig.

Højtstående embedsmænd har dog forsvaret, at man har valgt at sætte skibet i karantæne, og at man har testet passagererne for smitte på skibet.

  • Efter 14 dage i karantæne, hvor passagerer skulle opholde sig i kahytternre og kun fik lov til korte ture på dækket, kan erklærede raske nu forlade krydstogtskibet. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)
  • De første raske passagerer blev mødt af pressen, da de forlod krydstogtskibet. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)
  • En rask passager tager en taxa på kajen i Yokohama i Japan, hvor det karantæneramte krydstogtskib har ligget. (Foto: KAZUHIRO NOGI © Scanpix)
1 / 3

Passagererne har under karantænen skulle blive i deres kahytter, skriver nyhedsbureauet AFP.

De har dog fået adgang til korte gåture på dækket, hvor det har været påkrævet, at de var iført masker og handsker og holdt afstand til hinanden.

Der er dog blevet rejst spørgsmål ved, hvorvidt tiltagene har virket. For i løbet af få dage blev flere passagerer meldt smittet med virusset.

Besætningen på skibet har desuden ikke været underlagt karantænen, men har delt opholdsrum og badeværelser med hinanden.

Tidligere på ugen blev flere end 300 amerikanske passagerer evakueret fra krydstogtskibet. Blandt dem var 14 smittet med coronavirus.

/ritzau/