Red Barnet: Hver time flygter 135 syriske børn

Stats- og regeringsledere fra hele verden er i dag samlet i London for at finde penge til ofrene for konflikten i Syrien - og der er stort behov for hjælp, lyder det fra Red Barnet.

Syriens børn har desperat brug for hjælp både i og udenfor Syrien. Her i flygtningelejren Azraa i Jordan. (Foto: JAMAL NASRALLAH © Scanpix)

60 milliarder kroner.

Så mange penge skal der i kassen ved dagens donorkonference i London, hvis ofrene for den syriske konflikt, som nu er på sit femte år, skal have den hjælp, de har brug for.

Og særligt de syriske børn har brug for hjælp - både i hjemlandet og Syriens nærområder, hvor millioner af syrere på flugt netop nu opholder sig, lyder det fra Red Barnets generaldirektør, Jonas Keiding Lindholm.

- I næsten et halvt årti har Syriens børn stået ansigt til ansigt med udsættelse af og mangel på uddannelse, tøndebomber, beskydning, sult og sygdom.

- På trods af de enorme udfordringer og den voldsomme udvikling, som krigen har taget, har verdens ledere på konferencen i London en reel mulighed for at gøre en væsentlig forskel for de børns liv, siger Jonas Keiding Lindholm.

Ifølge en undersøgelse fra Red Barnet har 3.245 børn i gennemsnit måtte tage flugten fra deres hjemland om dagen, siden konflikten brød ud i foråret 2011.

5,6 millioner børn er ifølge UNICEF alvorligt udsatte inde i Syrien, enten fordi de internt fordrevne, fordi de sulter eller fordi de bor i kampzoner.

Samtidig bor to millioner syriske børn som flygtninge i Syriens nabolande.

Ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, er er lige nu næsten 4,6 millioner registrerede syriske flygtninge i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten.

Cirka 51 procent af dem er under 17 år.