Redaktør: Slut med Muhammed-tegninger i Charlie Hebdo

Efter terrorangrebet på Charlie Hebdo, fortæller redaktør at satirebladet er færdig med at tegne profeten Muhammad.

Laurent Sourisseau var til stede i Charlie Hebdos redaktionslokaler i Paris den dag i januar, hvor avisen blev angrebet af terroristerne Said og Cherif Kouachi. (Foto: Carlos Villalba R © Scanpix)

Det er slut med at tegne og bringe tegninger af den muslimske profet Muhammed

Det fortæller redaktør, satiretegner og udgiver af Charlie Hebdo Laurent Sourisseau til den tyske magasin Stern.

Forsvarede ytringsfriheden

- Vi tegnede Muhammad for at forsvare princippet om, at man kan tegne præcis, hvad man vil. Det er lidt underligt, for det er forventet af os, at vi forsvarer ytringsfriheden til at udtrykke hvad man vil, men der er ingen, der tør gøre det, siger Laurent Sourisseau, som udgiver sine tegninger under navnet Riss i Charlie Hebdo.

Redaktøren siger, at Charlie Hebdo har gjort, hvad det skal.

- Vi har gjort vores job. Vi har forsvaret rettigheden til at karikere, siger han.

- Vi tror stadig på, at vi har ret til at kritisere alle religioner, siger Laurent Sourisseau, der understreger at Charlie Hebdo ikke er besat af Islam, men at alle religioner kan kritiseres.

Overlevede angreb på magasinet

Laurent Sourisseau var til stede på Charlie Hebdos redaktion den 7. januar, da to terrorister angreb avisen. Redaktøren overlevede angrebet, fordi han spillede død.

- Da det var overstået, var der helt stille. Ingen klager. Ingen gråd. Der forstod jeg at de fleste var døde, fortæller Sourisseau til magasinet.

12 personer blev dræbt ved angrebet på Charlie Hebdo og efterfølgende blev flere dræbt i et jødisk supermarked i udkanten af Paris. Senere viste det sig at være to brødre Said og Cherif Kouachi, der stod bag angrebet.

Senere påtog al-Qaeda sig skylden for terrorangrebet på Charlie Hebdo.

Facebook
Twitter