Redning af fodbolddrenge i Thailand skal være '100 procent sikker'

12 indespærrede drenge og deres træner øver sig i at bære dykkermasker.

I en ny video fra grotten præsenterer de 12 drenge sig selv.

Myndighederne i Thailand lover, at de ikke vil tage chancer i bestræbelsen på at redde 12 drenge fra et fodboldhold og deres træner fra en grotte.

Guvernøren i provinsen Chiang Rai, hvor grotten ligger, oplyser, at drengene har trænet i trække vejret, mens de bærer dykkermasker. Men foreløbig foregår træningen på land, og det er usandsynligt, at en redningsaktion vil blive forsøgt i løbet af onsdagen, oplyser provinsguvernør Narongsak Osatanakorn ifølge nyhedsbureauet AP.

Guvernøren siger, at redningen af de indespærrede skal være "100 procent sikker".

Kan ikke svømme

Myndighederne har tidligere udtalt, at drengene og træneren måske kun kan reddes ud af grotten, hvis de lærer at dykke.

Metoden har dog den oplagte ulempe, at fleste af drenge tilsyneladende ikke kan svømme.

De første prognoser fra Thailand lød på, at de indespærrede kunne blive nødt til at tilbringe flere måneder i den delvist oversvømmede grotte, mens man ventede på, at vandstanden faldt.

Men i går sagde myndighederne, at man kunne blive tvunget til at sætte tempoet i vejret, fordi et voldsomt regnvejr nærmer sig det nordlige Thailand og truer med at forværre de nuværende oversvømmelser i grotten.

Ved godt helbred

En specialstyrke under Thailands flåde, Thai Navyseal, som koordinerer redningsaktionen, har offentliggjort to nye videoer inde fra grotten i dag.

I den ene præsenterer drengene sig efter tur, og i den anden ser man en soldat behandle rifter og sår på drengenes fødder og ben.

Drengene siger selv, at de er ved godt helbred.

De indespærrede er 12 drenge i alderen 11 til 16 år, samt deres 25-årige fodboldtræner.

Træneren har flere gange tidligere taget holdet med på udflugter, skriver BBC.

Myndighederne antager, at gruppen gik ind i grotten, mens det var tørt, men derefter blev overrasket af et pludseligt regnvejr, som oversvømmede dele af det underjordiske tunnelsystem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk