Redningsarbejdere beder om stilhed for at kunne høre overlevende

225 personer er indtil videre meldt dræbt, efter et kraftigt jordskælv ramte Mexico i går.

Redningsarbejdere beder om ro for at kunne høre eventuelle overlevende i murbrokkerne. (Foto: Yuri CORTEZ © Scanpix)

Der er erklæret tre dages landesorg i Mexico, hvor redningsarbejdet stadig er i fuld gang, efter et voldsomt jordskælv i går rystede landet.

225 personer er indtil videre meldt dræbt efter skælvet, der ramte delstaten Puebla omkring 120 kilometer sydøst for den mexicanske hovedstad.

Men selvom skælvets epicenter lå langt fra hovedstaden Mexico City, blev byen hårdt ramt.

Adskillige bygninger er kollapset, bygninger brød i brand, og mindst 94 personer i byen er blevet dræbt.

Natten igennem har frivillige, politi og redningsfolk gravet i murbrokkerne med deres bare hænder. De bare næver er i løbet af dagen skiftet ud med skæreværktøjer og hunde, der forsøger at snuse sig frem til overlevende og dræbte i resterne fra de kollapsede bygninger.

- Redningsarbejderne fortæller os, at de beder om stilhed for at se, om de kan høre tegn på liv og følge de tegn, siger CNN's journalist Rosa Flores, der befinder sig i Mexico City.

Hospitaler tager alle ind

Mindst 22 børn og fire voksne blev dræbt, da en skolebygning braste sammen.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, besøgte tidligere i dag skolen, hvor redningsarbejdere stadig leder efter 30 personer.

- Mange personer har desværre mistet deres liv, inklusive piger og drenge i skoler, bygninger og huse. Jeg vil gerne udtrykke kondolence til de, der har mistet et familiemedlem eller en elsket. Mexico deler jeres sorg, siger præsidenten i en tale på tv og fortsætter:

- Vi kan stadig finde overlevende i murbrokkerne. Hold kontakten og hold jer opdateret.

Præsidenten kalder jordskælvet for en national katastrofe, og både Mexico City og staterne Puebla og Morelos står i en nødsituation, og det får regeringen til at sætte ind med ekstra hjælp:

- Privatklinikker og hospitaler vil behandle alle, uanset om man berettiget til det eller ej, siger Enrique Peña Nieto.

Legetøj og barnevogne ligger tilbage mellem etager i en bygning i Mexico City. (Foto: ALFREDO ESTRELLA © Scanpix)

På det tekniske universitet i byen blev fem personer dræbt, og omkring 40 blev kvæstet, oplyser universitet i en pressemeddelelse.

Vulkan i udbrud

Sydøst for Mexico City fik det kraftige jordskælv også vulkanen Popocatépetl til at gå i udbrud.

I byen Atzitzihuacan, der ligger for foden af vulkanen, døde 15 mennesker, da en kirke kollapsede under en gudstjeneste. Det oplyser guvernøren i staten Puebla, Jose Antonio Gali, ifølge The Guardian.

Jordskælvet er blevet målt til en styrke på 7,1 på Richterskalaen. For mindre end to uger siden blev Mexico ramt af et andet jordskælv, der målte 8,1 på skalaen, som styrkemæssigt var det kraftigste skælv i landet siden 1985.

Men målt på antallet af dræbte er gårsdagens skælv det værste, Mexico har oplevet siden 1985, hvor 5.000 personer blev dræbt og 10.000 hjem lagt i ruiner.

Facebook
Twitter