Redningsleder ved flystyrt: Det ser sort ud for passagererne

Op imod 30 personer er savnede eller stadig fanget i vragdelene efter flystyrt i Taiwan. Mindst 13 er døde.

Redningsarbejdere kæmper for at redde overlevende ud af passagerflyet. (Foto: Sam Yeh © Scanpix)

Et flystyrt tidligt onsdag morgen har allerede kostet mindst 13 personer livet, og lederen af redningsaktionen siger, at det ser sort ud for de passagerer, som stadig savnes.

- Lige i øjeblikket er vi ikke særligt optimistiske. De, som har siddet forest, er højst sandsynligt omkommet, siger Wu Jun-hong fra Taipei Brandvæsen ifølge The Guardian.

TransAsia-flyet var kun lige lettet fra lufthavnen i Taiwans hovedstad, Taipei, med kurs mod øen Kinmen, da det begyndte at miste højde og kolliderede med en taxa på en motorvejsbro, inden det styrtede i en lokal flod.

Om bord på flyet var 58 personer, og redningsarbejdere kæmper for at redde de resterende ud i live. Der hersker dog stadig stor tvivl om antallet af døde og overlevende.

Direktør undskylder

Den administrerende direktør for TransAsia, Peter Chen, har undskyldt for styrtet og forsikret om, at selskabet gør, hvad de kan for at hjælpe ofrene.

- Vi er meget kede af det. TransAsia vil gøre vores bedste for at hjælpe vores passagerer, de tilskadekomne såvel som pårørende. Vi giver alle vores ressourcer for at hjælpe med redningsaktionen og efterspillet, siger Peter Chen ifølge det asiatiske nyhedbureau CNA.

https://twitter.com/AP/status/562894709908320256

Det er anden gang inden for et år, at et TransAsia-fly styrter ned.

I juli døde 48 personer, da et fly styrtede ned under en storm på Penghu Island.

Flyselskabet fortæller, at flyet var under et år gammelt og for nyligt har gennemgået et sikkerhedstjek.  

Sorte boks fundet

Taiwans forsvarsminsterium siger ifølge The Guardian, at man har sendt 165 redningsarbejdere og otte både for at assistere det lokale brandvæsen.

Den sorte boks skulle allerde være fundet.

Størstedelen af passagererne om bord er kinesiske turister, heriblandt to børn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk