Redningsskib sendt afsted for at redde bådflygtninge

Læger uden Grænser sender igen et redningsskib til Middelhavet for at hjælpe de mange bådflygtninge.

Læger uden Grænser (MSF) har nu sendt et redningsskib af sted til Middelhavet. (Foto: © Aris Messinis, Scanpix)

Tusinder af flygtninge og migranter er druknet i Middelhavet på vej til Europa. Den humanitære organisation Læger uden Grænser (MSF) har nu sendt et redningsskib af sted til havet for at redde nogle af de mange mennesker på havet.

Organisationen sendte også sidste år et skib til Middelhavet. Den gang kaldte organisationen havet for en massegrav. Det mener Joanne Liu, der er international præsident i Læger uden Grænser, ikke har ændret sig i dag.

- Den manglende globale løsning på den nuværende flygtningekrise, de europæiske staters afskrækkende politik samt deres afvisning af at komme med et alternativ til at krydse havet forsætter med at dræbe tusinder.

- Som en humanitær organisation nægter vi at se på fra kysten, siger hun på Læger uden Grænsers hjemmeside.

Det er blandt andet Læger uden Grænsers skib, Dignity 1, som kommer til at sejle nord for Libyens kyst de næste måneder. Skibet har plads til 400 mennesker og en besætning på 16 mand.

Allerede lørdag var skibet i aktion, hvor 308 mænd, kvinder og børn blev reddet op på skibet fra en italiensk redningsbåd. Herefter sejler skibet de mange mennesker videre til Sicilien, hvor de bliver sat i land.

Foruden organisationens eget skib, bliver to andre større skibe sendt til Middelhavet. Her bliver læger, sygeplejersker og psykologer fra Læger uden Grænser sendt med for at hjælpe de mange flygtninge og migranter.

Italiens præsident, Sergio Mattarella, fortalte mandag, at 400 bådflygtninge var druknet i en ny tragedie på Middelhavet.

Ifølge Læger uden Grænser mistede knap 3000 mænd og kvinder sidste år livet på havet på ruten fra Libyen til Italien.

/ritzau/