Reformkomite skal nedsættes i Egypten

Egyptens regering og oppositionen er blevet enige om at nedsætte en bred politisk reformkomite.

Mødet i dag mellem regeringen og oppositionen har ført til, at der bliver nedsat en bred politisk reformkomite. Her ses vicepræsident Omar Suleiman i midten sammen med to af mødedeltagerne. (Foto: Asmaa Waguih © Scanpix)

Egyptens vicepræsident, Omar Suleiman, og repræsentanter for oppositionen, heriblandt Det Muslimske Broderskab, er blevet enige om at nedsætte en bred politisk reformkomité, som skal diskutere forskellige lov- og forfatningsændringer.

- Komitéen skal inkludere repræsentanter for domstolene og en række politiske figurer, som skal foreslå grundlovsændringer og andre nødvendige lovændringer, siger talsmand for regeringen, Magdi Rad.

Komitéen er det første konkrete resultat, som er kommet ud af mødet mellem de egyptiske magthavere og oppositionen.

Ophæver undtagelsestilstand

Talsmanden siger i øvrigt, at parterne er blevet enige om at opfordre til "en fredelig magtoverdragelse inden for grundlovens rammer".

Ifølge det statslige tv i Egypten er deltagerne også blevet enige om at ophæve undtagelsestilstanden, som har hersket i landet siden 1981.

Det er dog en forudsætning, at sikkerhedssituationen tillader det, lyder meldingen.

Parterne har desuden besluttet at oprette et kontor, der skal tage sig af klager vedrørende politiske fanger, samt at ophæve de strenge restriktioner mod landets medier.

Første officielle dialog

I forhandlingerne med magthaverne deltager flere af de grupper, som de seneste uger har taget del i de voldsomme protester mod præsident Hosni Mubarak.

Det er blandt andet første gang, at regeringen er gået i officiel dialog med Det Muslimske Broderskab, som er forbudt af Mubaraks styre.

Facebook
Twitter