Reformvenlige står til stor valgsejr i Teheran

90 procent af stemmerne er tidligt søndag morgen dansk tid talt op i den iranske hovedstad, Teheran.

Præsiden Hassan Rouhani håber, han vil blive belønnet for den atomaftale, han har indgået med stormagterne. Det har ført til ophævelse af de internationale sanktioner. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)

Med 90 procent af stemmerne talt op ser det ud til, at den reformvenlige præsident Hassan Rouhanis allierede har vundet alle mandater i den iranske hovedstad, Teheran.

Det meddeler statsligt tv ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters. Den mest prominente konservative kandidat, Gholam-Ali Hadad Adel, mister formentlig sin plads i parlamentet.

Dermed går alle 30 mandater i Teheran til den reformvenlige fløj. Det er dog langt fra sikkert, om præsident Hassan Rouhani og hans reformfløj ender med at klare sig bedre end de religiøst konservative i parlamentet.

De konservative ventes at få mange stemmer ude i nogle af provinserne. Men Hassan Rouhani er selvsikker.

- Kappestriden er slut. Det er tid til at åbne et nyt kapitel i Irans økonomiske udvikling baseret på hjemlige evner og internationale muligheder, har han sagt til nyhedsbureauet Irna.

Rouhani håber, han vil blive belønnet for den atomaftale, han har indgået med stormagterne. Det har ført til ophævelse af de internationale sanktioner, og det vil kunne bane vej for økonomisk fremgang i Iran.

/ritzau/