Regeringsdekret: Græske banker genåbner mandag

Grækenlands banker åbner igen mandag, fremgår det af et regeringsdekret, men vil fortsat være flere restriktioner, skriver flere medier.

Køerne har været lange foran bankernes hæveautomater de seneste tre uger. Her har det været muligt at hæve 60 euro om dagen. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Scanpix)

Mandag åbner de græske banker dørene igen, fremgår det af et regeringsdekret.

Der vil dog fortsat være restriktioner på overførsler til udlandet, på at åbne nye konti og andre former for kapitalkontrol, skriver Reuters.

Torsdag aften meddelte den græske regering, at de græske banker ville genåbne mandag, men det manglede fortsat en formel godkendelse.

Bankerne har været lukket siden 29. juni. I de mellemliggende uger har grækerne været begrænset til at hæve maksimalt 60 euro om dagen fra bankautomater. Men nu giver regeringen grækerne mulighed for at hæve et højere beløb, men kun hvad, der svarer til 60 euro om dagen.

Beløb kan samles

Dermed kan de græske bankkunder samle de beløb, som kan udbetales. I stedet for at hæve 60 euro for én dag, kan der udbetales 120 efter to dage, 180 euro efter tre dage og så fremdeles - op til 420 euro om ugen.

Beslutningen om at genåbne bankerne kommer efter, at det græske parlament natten til torsdag med et stort flertal vedtog en række omfattende reformkrav, som skulle bane vejen for en ny hjælpepakke til det kriseramte land.

Torsdag besluttede Den Europæiske Centralbank (ECB) også at hæve sin nødfinansiering til de græske banker med over fem milliarder kroner over den næste uge. Nødfinansieringen skal sikre, at bankerne har kontanter nok.

/ritzau/

Facebook
Twitter