Regn kan skylle jordiske rester væk i Californien

Redningsfolk leder stadig efter omkomne efter de voldsomme brande, og nu kan regn gøre arbejdet vanskeligt.

Retsmedicinerne leder efter jordiske rester af omkomne i et hjem, der er blevet ødelagt af branden Camp Fire i Paradise i det nordlige Californien. (Foto: Terray Sylvester © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Et varslet regnvejr senere på ugen truer redningsarbejdet efter den voldsomme brand, der har hærget i Californien i knap to uger.

Eftersøgningshold i det nordlige Californien intensiverer derfor søgningen efter omkomne, inden regnen vil kunne skylle de jordiske rester af brandofre væk.

Sheriffen i Butte County, Kory Honea, er bekymret for, om det er muligt at gennemsøge alle de nedbrændte huse, før regnen kommer.

Det er derfor 'muligt' at myndighederne aldrig vil kende det præcise dødstal efter branden, siger han.

Siden branden brød ud 8. november, er 77 personer bekræftet omkomne. Men eftersøgningen og identifikationen af de døde er vanskelig, da der i flere tilfælde kun er meget små knoglefraktioner tilbage af de omkomne.

Regnen vil omvendt kunne hjælpe brandvæsenets kamp mod branden, som nu er ca, 55 procent under kontrol.

I området omkring byen Paradise, der er så godt som jævnet med jorden af flammerne, deltager omkring 400 i eftersøgningsarbejdet.

I grupper af ti personer, der assisteres af både frivillige og sporhunde, går de fra det ene nedbrændte hus til det næste for at lede efter omkomne.

1000 savnes stadig, og myndighederne frygter, at dødstallet stiger. Håbet er, at mange savnede er flygtet, og ikke ved, at de står på listen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk