Reinfeldt: Uacceptabelt i et åbent samfund

Sveriges statsminister, Frederik Reinfeldt, kalder det helt uacceptabelt at hændelser, som dem der indtraf i Stockholm i går, sker i et åbent samfund.

Sveriges statsminister, Frederik Reinfeldt, kalder det helt uacceptabelt at hændelser, som dem der indtraf i Stockholm i går, sker i et åbent samfund.

Han understregede samtidig at Sverige er et åbent samfund og skal vedblive med at være det.

- Et samfund, hvor man kan tro på den eller de guder man vil eller lade helt være og hvor der er mulighed for at komme af med frustration og vrede uden at skade nogen, sagde Fredrik Reinfeldt på et pressemøde.

Ingen forhastede konklusioner

Han opfordrede samtidig til, at befolkningen undlader at drage forhastede konklusioner.

Han understregede, at det endnu ikke er fastslået, at bilbomben, manden der omkom med sprængladninger på sig og trusselsbrevet til Säpo og det svenske nyhedsbureau, har noget med hinanden at gøre.

- De tre hændelser er ikke bekræftet som hørende sammen, selv om de naturligvis rejser spørgsmål, sagde Reinfeldt på pressemødet.

En nærværende udenrigsminister

Frederik Reinfeldt blev underrettet om hændelserne i det central Stockholm mindre end end time efter, at de fandt sted lørdag eftermiddag.

Han har underrettet oppositionen om hændelserne og regeringen er i løbende kontakt med de myndigheder, som arbejder med opklaringen.

pressemødet blev Reinfeldt bedt om en kommentar til at Carl Bildt, Sveriges udenrigsminister, allerede sent i aftes på Twitter omtalte hændelserne som terror.

Et begreb det svenske sikkerhedspoliti først besluttede at bruge i morges.

Reinfeldt svarede, at Bildt er en meget nærværende udenrigsminister.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk