Rejsebureau: Vi forsøger at få kontakt til vores 300-400 gæster

Jysk Rejsebureau har primært gæster, der rejser på egen hånd i Thailand, så det vil tage tid, før man har overblik over gæsterne efter bombeeksplosionen i Bangkok.

Det var i et trafikeret område med mange turister, at eksplosionen skete. (Foto: Pornchai kittiwongsakul © Scanpix)

Mange er dræbt og endnu flere såret efter en bombeeksplosion i et turistpakket område i Bangkok. Thailand er en populær turistdestination for danskere, og direktør i Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup, har 300-400 gæster derude lige nu. Han er uvidende om, hvor de befinder sig, da langt de fleste rejser rundt på egen hånd. - Vores kunder sidder ikke i en turistbus, men rejser på egen hånd, så det kan tage tid, før vi får et overblik, siger Niels Amstrup til DR Nyheder.

Eksplosionen skete lidt før klokken 14 dansk tid i Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok. - Jeg ved, det er et sted, hvor turister færdes, og vi er ved at få et overblik over, om vores rejsende har det godt. Der kommer meldinger fra udenrigsministeriet, hvis der er sket noget forfærdeligt, pointerer direktøren.

Trafikeret turistområde

Ifølge den danske ambassadør, Mikael H. Winter, har ulykken fundet sted i Bangkok's mest kendte og menneskefyldte nabolag.

- Det er et meget tætbefolket og trafikeret kvarter. Det er midt i et kommercielt centrum, og det er et meget besøgt sted, siger Mikael H. Winter til Ritzau.

Bomben eksploderede ifølge ambassadøren på et tidspunkt af døgnet, hvor der er meget gang i trafikken, og det var også med til at chokere befolkningen:

- Jeg tror, at alle blev skræmte af det, særligt fordi det i et meget trafikeret område med mange mennesker. Det er noget, man tager meget alvorligt, siger han.

Ambassadøren opfordrer til, at alle danskere i området kontakter deres pårørende, for at fortælle, at de er i god behold.

Samtidig arbejder ambassaden i Thailand lige nu på at blive opdateret på, hvordan situationen udvikler sig, og ambassadens medarbejdere følger begivenheden tæt.

- Vi vil gøre alt for at kunne rådgive danskere, der er herude, ligeså snart vi ved mere, siger han.

Løbende vil både Danmarks ambassade i Thailand og Udenrigsministeriet informere om hvad der foregår, på deres respektive hjemmesider og via de sociale medier.

FacebookTwitter