Rekordmange har mistet livet på Middelhavet i 2016

Flere migranter har i år mistet livet i forsøget på at nå Europas kyst via Middelhavet end nogensinde før, siger FN.

Tusindvis af flygtninge og migranter har mistet livet på Middelhavet i 2016. (Foto: handout © Scanpix)

Mindst 3800 migranter er druknet i Middelhavet i år.

Dermed er 2016 det dødeligste år på Middelhavet nogensinde, meddeler FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, ifølge dpa og AFP.

Den dystre milepæl er nået onsdag, efter at flere lig er bjærget fra bunden af en gummibåd på havet. Det bekræfter William Spindler, talsmand for FN-organisationen.

- Vi kan bekræfte, at mindst 3800 mennesker er blevet rapporteret omkommet eller forsvundet i Middelhavet indtil videre i år. Det gør dødstallet i 2016 til det højeste, der nogensinde er målt her, siger han til AFP.

Flere tager afsted

I løbet af hele 2015 mistede 3771 mennesker livet på den farefulde færd.

Ifølge William Spindler er det værd at bide mærke i, at tallet er steget eksplosivt i forhold til, hvor mange mennesker der har begivet sig ud på rejsen.

- Det her er med længder det værste, vi nogensinde har set i Middelhavet. Du kan sige, at dødsraten er tredoblet, sagde han tirsdag til Reuters.

Han henviser til, at tre gange så mange mennesker dristede sig ud på den farlige rejse i 2015 i forhold til i år. I løbet af sidste år forsøgte cirka en million mennesker at nå Europas kyster. I år er tallet indtil videre 327.800.

En aftale mellem EU og Tyrkiet i marts om ruten til Grækenland har ifølge UNHCR gjort vandruten fra Libyen til Italien til hovedåren for trafikken med flygtninge og migranter.

/ritzau/