Relation mellem bomber i Bangkok og Indien

Samme slags sprængstoffer anvendt i bomber i Indien og Thailand. Israel mener, Iran vil fortsætte bombeterror.

Thailand bombe diplomater israel (Foto: © Nicolas Asfouri, Scanpix)

De thailandske myndigheder mener, at de har fundet en forbindelse mellem denne uges bombeeksplosioner i Bangkok og New Delhi, siger højtstående sikkerhedskilder i landet.

En højtstående embedsmand i Bangkok siger, at der blev anvendt de samme sprængstoffer i bomberne i Indien og Thailand.

Ved eksplosionen i New Delhi blev en israelsk kvinde hårdt såret.

Israel: Iran står bag

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, beskylder Iran for at stå bag angreb mod diplomater, og han siger, at angrebene vil fortsætte, hvis verden ikke griber ind.

Irans ledere har tidligere truet med, at de ville gengælde en bilbombe, som dræbte flere af landets atomfysikere, og som de beskylder Israel for at stå bag.

En mand ved navn Saeid Moradi med iransk pas fik sprængt et ben af, da han transporterede en bombe i Bangkok tirsdag. Hans andet ben måtte amputeres. Han blev opereret i 10 timer og er ikke komme til bevidsthed.

Angreb mod israelske diplomater

To andre mænd, som boede sammen med Moradi, er tilbageholdt. I de tre mænds bolig i Bangkok er der også eksploderet en bombe, mens en anden blev kastet efter en taxa.

Myndighederne siger, at der var planlagt angreb mod israelske diplomater i Bangkok. Flere ambassader i Bangkok har øget sikkerhedsovervågningen efter eksplosionerne.

Israel beskylder også Iran for at stå bag et planlagt bombeanslag i Tblisi i Georgien mandag.

Israel: Mere terror fra Iran

- Irans terroraktiviteter er blevet afsløret for hele verden. Aggressioner som denne vil blive spredt mere og mere, hvis de ikke stoppes, siger Netanyahu.

Volden har skabt øget fokus på den dybe konflikt mellem Iran og Israel og Teherans omstridte atomprogram.

Iransk tv viste onsdag billeder fra et atomanlæg, hvor præsident Mahmoud Ahmadinejad var til stede i forbindelse med, at Iran fylder hjemmeproduceret atombrændstof på en forskningsreaktor.

Det betragtes af iranerne selv som et stort fremskridt for landets omstridte atomprogram.

/ritzau/Reuters