Republikaner i modvind efter ros til Geert Wilders

Kongresmedlemmet Steve King ytrede sin støtte til den hollandske politiker på de sociale medier.

Det republikanske kongresmedlem Steve Kings ros til Geert Wilders har skabt debat på de sociale medier. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

”Wilders forstår, at kultur og demografi er vores skæbne. Vi kan ikke genoprette vores civilisation med andres børn.”

Sådan skrev det republikanske kongresmedlem fra Iowa Steve King på det sociale medie Twitter i går. Rosen til den hollandske politiker og formand for det indvandrerkritiske parti, Frihedspartiet, Geert Wilders, gik langt fra ubemærket hen. Det skriver BBC.

https://twitter.com/SteveKingIA/status/840980755236999169

Medlemmer af Demokraterne og kommentatorer fra både venstre- og højrefløjen tog afstand fra Steve Kings bemærkninger.

Blandt Steve Kings prominente kritikere var Clinton-parrets datter, Chelsea Clinton, tidligere CIA-agent og præsidentkandidat, Evan McMullin, og tidligere rådgiver for Barack Obama, Daniel Pfeiffer.

"Kongresmedlemmet anser tydeligvis ikke alle vores børn som ja, alle vores børn," skriver Chelsea Clinton på Twitter.

https://twitter.com/ChelseaClinton/status/840997787177254914

"Kongresmedlemmet Steve King promoverer den ikke-amerikanske idé omkring hvid nationalisme. Vil et republikansk kongresmedlem fordømme hans hykleri?" skriver tidligere CIA-agent og præsidentkandidat, Evan McMullin.

Ingen medlemmer fra Republikanerne har endnu kommenteret Steve Kings bemærkning.

En af dem, der derimod tilkendegav sin sympati med Steve Kings kommentar, var David Duke, som er tidligere leder af Ku Klux Klan. Han retweetede kommentaren med bemærkningen ”Gud velsigne Steve King”.

Steve King er en stærk fortaler for at sløjfe loven om, at alle børn, der er født i USA, automatisk får statsborgerskab i landet. Deriblandt børn af familier, som opholder sig ulovligt i USA.

Han ønsker, at loven ændres, så den ikke længere giver statsborgerskab til børn af udokumenterede migranter. Sidste år sagde han til BBC, at millioner af mennesker på ulovlig vis ville komme til USA de kommende år, og at deres fødselsrate ville overskride de amerikanske borgers fødselsrate.

Facebook
Twitter