Republikanere gaber sig gennem Obama-tale

Trump kalder Obamas ’State of the Union'-tale for kedelig, mens Ted Cruz mener, den var en ”tilstand af benægtelse”.

De to republikanske kandidater Ted Cruz og Donald Trump er ikke imponerede over Obamas tale. (Foto: REUTERS © Scanpix)

Traditionen tro er der ikke mange lovprisende ord fra cremen af det republikanske parti, efter præsident Barack Obama i nat, dansk tid, holdt den traditionelle ’State of the Union'-tale, hvor han giver sin vurdering af nationens tilstand.

Flere af de republikanske kandidater til at blive partiets præsidentkandidat, skrev under talen på det sociale medie Twitter. Donald Trump – der fører de fleste meningsmålinger på den anden side af Atlanten – gabte sig med egne ord igennem.

- State of the Union-talen er virkelig kedelig, langsom, sløv – meget svært at se på, skriver Trump.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/687108096926330880

Trump er langtfra den eneste af kandidaterne, der revsede præsidentens sidste traditionelle tale om nationens tilstand. Ted Cruz valgte ikke at se talen. I stedet tog han til delstaten New Hampshire for at vinde momentum forud for primærvalget i staten, der finder sted om mindre end en måned.

Alligevel fandt han tid til at kommentere på talen, som han ikke mener, handlede så meget om nationens tilstand, men mere om en ”tilstand af benægtelse”.

https://twitter.com/tedcruz/status/687115592327811072

Heller ikke republikanske Rand Paul var på tilhørerpladserne, da Obama holdt sin tale. Han mener ikke, Obama talte sandt.

- Jeg har lige råbt: ”Du lyver” meget højt. Godt jeg ikke er der, skrev Paul på Twitter.

https://twitter.com/RandPaul/status/687106006132879360

Obama holdt sin tale, mens 10 amerikanske soldater bliver tilbageholdt i Iran. Det fik republikaneren Ben Carson til at skyde på Obama for ikke at have prioriteterne i orden.

- Mens Præsident Obama klager over global opvarmning, bliver 10 af vores amerikanske sejlere holdt i iransk varetægt, skrev Carson.

https://twitter.com/RealBenCarson/status/687106214895943681

Heller ikke Carly Fiorina, der er tidligere topdirektør for den amerikanske elektronikgigant Hewlett-Packard, var imponeret. Hun mener ikke, at Obama i sin tale anviste nok løsninger.

- I aften viste Præsident Obama endnu engang, at han er politiker, ikke en leder. I stedet for at tale om løsninger, talte han om politik, skriver Fiorina i et længere opslag på Facebook.

https://www.facebook.com/CarlyFiorina/posts/10157021832430206

Facebook
Twitter