Republikanerne gør formelt Donald Trump til præsidentbud

Donald Trumps ældste søn kunne fortælle verden, at hans far har partiets opbakning til præsidentkandidatur.

En delegeret reagerer med glæde, efter det står klart, at Donald Trump officielt er det Republikanske Partis præsidentkandidat til præsidentvalget i november. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Mangemilliardæren Donald Trump er tirsdag aften lokal tid officielt blevet nomineret som Republikanernes præsidentkandidat.

Han har ved partiets konvent i Cleveland, Ohio, fået opbakning fra flere end 1237 delegerede. Det er den magiske grænse for at sikre sig et flertal.

Det var ventet, at Republikanerne ville pege på Donald Trump, da han var den eneste tilbageværende kandidat i det republikanske kapløb.

Den formelle nominering blev slået fast med stemmerne fra Donald Trumps hjemstat, New York. Resultatet blev læst op af sønnen Donald Trump Jr., hvorefter deltagerne ved konventet brød ud jubel.

- Jeg er beæret over at kunne sende Donald Trump til tops ved optællingen af delegerede her til aften, sagde Donald Trump Jr., der stod flankeret af tre af Trumps andre børn.

- Tillykke, far. Vi elsker dig, lød det videre fra Trumps ældste søn.

Officielt bliver Donald Trump først partiets kandidat, når han accepterer nomineringen. Det ventes at ske torsdag på konventets sidste dag. Dog tonede Trump frem på storskærmen ved konventet og takkede for støtten.

- Det her er noget, jeg aldrig vil glemme. Med jeres stemmer i dag er denne del af processen slut. (...) Jeg er så stolt af at være nomineret som præsident. Jeg ser frem til at dele mine tanker med jer torsdag aften, siger han fra Trump Towers i New York.

Med det samlede resultat i hånden gjorde Paul Ryan, republikaner og formand for Repræsentanternes Hus, det officielt.

- Partiets ledelse meddeler, at Donald Trump er blevet valgt som Det Republikanske Partis nominerede som præsident for USA, sagde han fra talerstolen.

I alt har Trump samlet opbakning fra 1725 delegerede i partiet.

/ritzau/